Meghalt Cristian Ţopescu sportriporter
Vissza

Meghalt Cristian Ţopescu sportriporter

Ma délután a bukaresti Elias kórházban elhunyt Cristian Ţopescu egykori sportriporter. A jeles sportembert egy hete utalták be a kórházba szívproblémákkal, 81 esztendős volt.

Cristian George Ţopescu Bukarestben született 1937. március 26-án. Lovassportot űzött a Bukaresti Steauában, a testnevelési főiskola végzőse volt.  Akadályugrásban 1960-ban és 1962-ben bajnoki címet szerzett.

Sportkarrierje után a Román Televízió sportriportere lett, hat nyári és négy téli olimpián vett részt. A tévé sportszerkesztőséget 1992 és 1997 között vezette, 1997 és 1999 között a televízió vezérigazgató-helyettese. Az ötkarikás játékok, világ- és Európa-bajnokságok során több mint 5000 élő közvetítése volt sportriporterként. Az írott sajtóban több mint 200 sporttémájú cikket, továbbá két könyvet is írt. A Prosport napilap igazgatói tisztségét töltötte be 2002-től 2006 végéig. Sportigazgató volt az Europa FM rádiónál, a Bukaresti Steaua futballcsapat sajtófelelőse, az Eurosport kommentátora, a Radio Sport Total és az Adevărul vezető szerkesztője, az Adevărul Sport mellékletének szerkesztője.

Élete során számos kitüntetést kapott.

Felesége Christel Ungar televíziós szerkesztő, akivel volt egy fia, Felix Sebastian. Korábbi házasságából még két gyereke volt, Cristina, az ismert bemondó és televíziós szerkesztő és Cristian.

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eurovíziós Dalfesztivál: Hollandia ...
Korrupciós botrány miatt felbomlott az ...
Az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ