Megcsonkult a szamosújvári gárda
Vissza

Megcsonkult a szamosújvári gárda

Nem maradt következmény nélkül a Szamosújvári Armenopolis IV. ligás csapatának a 9. fordulóban hazai pályán elszenvedett váratlan veresége.

(erkedi, póka)

Az Aranyosgyéresi MSC nagy meglepetésre a múlt hétvégén a Kis-Szamos-parti stadion gyepszőnyegén 4–3 arányban nyert az élbolyban levő „örmények” ellen. A váratlan kudarc után a Cristian Vedean testnevelő tanár edzette együttes négy kolozsvári játékosa David Stan, Ionuţ Marian, Cosmin Crăciun és Daniel Moldovan (mind-mind alapemberek) elhagyták a csapatot, és nem jelentek meg a mérkőzést követő első edzésen. Egyelőre se szó, se beszéd, más alakulatnál kívánnak szerepelni, egyesek közülük már ki is szemeltek egy-egy IV. ligás gárdát.

Habár a IV. liga mostani idényének a megnyerését a másik szamosújvári csapat, az Olimpia tűzte ki célul, az Armenopolis is minél jobb helyezést kíván elérni az idei bajnokságban. Ilyen körülmények között azonban nehéz lesz megvalósítani tervüket, de annyit még tudnunk kell, a kisváros „második” klubjának vezetősége inkább a gyermek- és ifjúsági központ megerősítésére törekszik. Szamosújvárnak mindig is erős ificsapatai voltak, függetlenül attól, hogy a felnőtt együttes milyen osztályban szerepelt. Ez már hagyomány az örmény kisvárosban.

A kilencedik forduló hétközi meccsén a Nagyiklódi Egyesülés 9–0-ra kiütötte a sereghajtó Mihai Georgescu Jövőt, Vali Dârjan csatár mesterhármast ért el, Ionuţ Rusu két gólt lőtt, a sort pedig Cupşa, Gergely, Hărănguş és Vădan egészítette ki. A vendégek már 70 bekapott gólnál tartanak.

Az állás: 1. Olimpia 24 pont/9 mérkőzés, 2. Szászfenesi Sportklub 23/9, 3. Tordai Üveg Aranyos 22/8, 4. Nagyiklód 19/9, 4. Tordaszentmihályi Aranyos 17/9, 6. Armenopolis 16/7, …, 16. Mihai Georgescu 1/9.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Több mint tíz százalékkal nőtt az ...
Ellenzi az RMDSZ a sürgősségi eljárást ...
Romsilva: az év eleje óta több mint 20 ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ