Meg sem hallgatták Ionuţ Ţenét?
Vissza

Meg sem hallgatták Ionuţ Ţenét?

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal sajtóosztályától sajnos nem sikerült semmilyen információt megtudnunk, de sem Oláh Emese alpolgármester, sem Kertész Melinda, az RMDSZ-es tisztségviselő sajtóreferense nem tudott felvilágosítást adni arra vonatkozóan, jelenleg mi a helyzet a Szakáts István által Ionuţ Ţene kinevezése kapcsán benyújtott panasszal. Néhány héttel ezelőtt a civil aktivista panasszal fordult a városházához, mivel úgy gondolja, Ţene a közhivatalnokok státusával ellentétes, nevezetesen szélsőségesen nacionalista, idegengyűlölő, vasgárdista tevékenységet folytat, így Emil Boc polgármester nem nevezhette volna ki a városháza oktatási, kulturális, egyházi és sportügyekkel foglalkozó szakosztályának a vezetőjévé. Az érvényes törvények értelmében a polgármesteri hivatal fegyelmi eljárást indított az alkalmazott ellen.

A fegyelmi eljárás keretében néhány héttel ezelőtt kihallgatták a panaszost, pontosabban Szakáts István civil aktivistát. – Azóta sincs fejlemény. Múlt héten ügyvéd által kértük, hogy amennyiben meghallgatták, szeretnénk látni a jegyzőkönyvet. Kedden kaptam választ, amelyben az áll: Ţenét nem hívták a fegyelmi bizottság elé. Szerintem időhúzásról van szó, mivel a törvény semmiféle határidőt nem szab meg az eljárás lefolytatására – jegyezte meg a civil aktivista.

Közölte: könyv készül a Ionuţ Ţene által írt magyarellenes, idegengyűlölő, uszító cikkekből, amelyeket az évek során elsősorban az általa vezetett „hírportálon” közölt. – Megvárom a megfelelő pillanatot a megjelentetésre – mondta Szakáts István.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - A Szarkaláb Néptáncegyüttes ...
Darius Vâlcov: halálosan megfenyegették ...
Carmen Dan: tíz csendőr esetében merült ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ