Még mindig nem sikerült eloltani a Szatmár megyei földgázkútnál kiütött tüzet
Vissza

Még mindig nem sikerült eloltani a Szatmár megyei földgázkútnál kiütött tüzet

Csaknem 60 óra múltán még mindig ég a nagymajtényi földgázkútnál kiütött tűz. Az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) nem tudja eloltani a lángokat, mivel fennáll a robbanás veszélye.

Az IGSU szakemberei, a főfelügyelő vezetésével, a helyi önkormányzatok és több kanadai szakértő segítségével szálltak ki a Szatmár megyei Nagymajtény földgázkútjához.

„A földgázkútnál kiütött tűz oltását kötelező módon olyan speciális műszaki intézkedéseknek kell megelőzniük, amelyek a kút végénél mérhető nyomás csökkentésére irányulnak” – részletezi az IGSU, hozzátéve: „a tűz azonnali eloltása veszélyes gázfelhalmozódást eredményezhet, amely robbanást okozhat”.

A tűzoltók feladata tehát most az, hogy az égés megállítása nélkül biztosítsák a területet, amíg a kutat működtető cég nem hozza meg az összes szükséges biztonsági intézkedést mind a tűzoltók, mind a környéken élő lakosság számára.

„Az IGSU szakértői és a kanadai szakértők által meghozott egyik első közös intézkedés az volt, hogy a kútból eltávolították a torony leomlásából származó törmeléket, és szabaddá tették a területet, hogy a továbbiakban a szakértők megközelíthessék azt” – mutat rá az IGSU.

A tűzoltók ugyanakkor keresik az összes rendelkezésre álló vízforrást, hogy amikor elkezdhetik az oltást, ne legyen fennakadás a vízellátásban.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sürgősségi rendelettel módosították az ...
Ismét kihallgatják Liviu Dragneát a ...
Jogi precedens: megsemmisítették a Şova ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3