Még mindig ég az erdő a nemzeti parkunkban
Vissza

Még mindig ég az erdő a nemzeti parkunkban

Harmadik napja ég az erdő a Mehádiai hegységben (Mehedinți). A Domogled Nemzeti Parkban szabadnapos tűzoltók is dolgoznak.

Csütörtökön borult lángba 10 hektáron a fenyőerdő és száraznövényzet a Mehádiai hegységben, azóta még nem sikerült teljesen eloltani a tüzet – tájékoztat a Mediafax hírügynökség. A tűzoltók munkáját jelentősen nehezíti a rendkívüli meleg: a megyében 40 fokot meghaladó hőmérsékletet mértek, s bár az országban néhány fokkos enyhülés várható, ott vasárnap is marad a vörös jelzésű hőségriasztás.

A Mehedinți megyei Katasztrófavédelmi Hivatal ma már kénytelen volt a szabadnapos tűzoltókat is mozgósítani, ugyanis az utóbbi két napban több helyen tört ki hosszabb ideig tartó erőteljes tűz. Az oltás a Belügyminisztérium speciális oltó berendezéssel felszerelt helikoptere segítségével történik, de egyelőre nem sikerült legyőzni a lángokat. A tűzoltók a lejtő lábánál igyekeznek meggátolni, hogy a tűz átterjedjen a lombhullató fákra is.

A Domogled Nemzeti Parkban ugyanazon a vidéken legutóbb júliusban is tűz ütött ki, akkor négy nap alatt sikerült megfékezni a lángokat. A megyei rendőrség nyomozást indított a tűzeset okainak felderítésére.

(Fotó: Katasztrófavédelmi Hivatal)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Negyedszázada pezsgő kulturális élet ...
Közvitán a dadus-pótlék
Csökkent a hazatérni akaró román ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ