Még két hétig Kolozsvárra költözteti marosvásárhelyi járatait a WizzAir
Mégis lesz Kolozsvár–Budapest repülőjárat?
Mégis lesz Kolozsvár–Budapest repülőjárat?
Vissza

Még két hétig Kolozsvárra költözteti marosvásárhelyi járatait a WizzAir

Sajtóértesülések szerint gondok vannak a marosvásárhelyi repülőtér gurulópályáival illetve platformjával, emiatt korlátozásokat vezettek be a reptéren. A magyar érdekeltségű Wizz Air diszkont légitársaság a korlátozások miatt szerdán és csütörtökön a kolozsvári légikikötőbe irányította át összes marosvásárhelyi járatát. A legújabb információk szerint egész novemberben Kolozsvárról indulnak illetve ide érkeznek a gépek.

A sajtó által megszerzett dokumentumok szerint a marosvásárhelyi légikikötőnek nem lenne szabad 5700 kilogrammnál nehezebb repülőgépeket fogadnia, egy Wizz Air vasmadár pedig 42 ezer kilogramm.

Amennyiben a légitársaság úgy dönt, hogy végleg áthelyezi a járatait a kolozsvári repülőtérre, az elkövetkező időszakban Erdély fővárosából közvetlenül lehet majd repülni igen kedvező áron Budapestre.

David Ciceo kijelentette: a vetélytárs gurulópályának és platformjának a teherbírása nem felel meg a szabványoknak – ez azután derült ki, állítja a kolozsvári légi bázis vezérigazgatója, hogy a Polgári Légi Repülés vizsgálata alapján rádöbbentek a valóságra.

A Maros megyei tanács az Agerpres szerint csütörtökön bejelentette: önerőből is elvégzi a szükséges 77 millió lejes fejlesztést.

Peti András, a marosvásárhelyi repülőtér idén kinevezett vezetője szerint a felújításra szoruló kifutópálya semmiképpen sem sodorja veszélybe a leszálló nagy gépeket. A Maros megyei önkormányzat júniusban megválasztott elnökével, Péter Ferenccel közösen tartott sajtóértekezleten elnézést kértek a járatok átirányítása okozta kellemetlenségért, hangsúlyozva, hogy az utasok biztonságát fontosabbnak tartják minden gazdasági szempontnál.

A marosvásárhelyi repülőtér fejlesztésére a bukaresti kormány által elfogadott infrastrukturális fejlesztési stratégia szerint 2022-ig nem használható fel uniós támogatás.

Az önkormányzat szerint a fapados légitársaság döntése nem jelenti azt, hogy bezár a marosvásárhelyi repülőtér – viszont a WizzAir heti 22 járatán kívül az utóbbi időben más légitársaság nem indított járatokat a marosvásárhelyi repülőtérről.

Az MTI érdeklődésére a WizzAir romániai képviselői megerősítették, hogy „a marosvásárhelyi repülőtér (TGM) üzemeltetési korlátozása miatt” a társaság november 18–30 között a kolozsvári repülőtérről (CLJ) működteti marosvásárhelyi járatait, a foglalással rendelkező utasoknak pedig felajánlják a jegyár megtérítését, és a foglalás ingyenes átütemezését is, illetve az érintett utasok számára a WizzAir biztosítja az ingyenes szállítást Kolozsvár és Marosvásárhely között: a buszok a repülő indulása előtt 4,5 órával indulnak Marosvásárhelyről, illetve a leszállás után egy órával Kolozsvárról. Akik maguk oldják meg a transzfert, azok „elfogadható” mértékű költségtérítést igényelhetnek. A társaság elnézést kér a kellemetlenségért és kifejezi reményét, hogy „mielőbb” visszatérhet az eredeti menetrendhez.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Bukaresti pankráció
Mutass jó példát! Segíts az ...
Virtuális térbe költözik az Ember-Állat ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ