Medvecsaládot fényképeztek a csíkszeredai sürgősségi megyei kórház közelében
Vissza

Medvecsaládot fényképeztek a csíkszeredai sürgősségi megyei kórház közelében

Medvecsaládot fényképeztek a csíkszeredai sürgősségi megyei kórház közelében – hívta fel a figyelmet Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke. Megjegyezve: éppen ebben az egészségügyi intézményben látták el a medvetámadások számos áldozatát.

„A csíkszeredai kórházba látogatott a medve” – írta a legnagyobb közösségi portálon közzétett bejegyzésében Borboly Csaba.

„A címbéli poénon túl, ez a #medvecsalád egyre bátrabban jelenik #Csíkszeredában. Ez így nincs rendben! Most a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közvetlen közelében kapták lencsevégre a kórház munkatársai. Ott ahol sok medvetámadás #áldozatátápolták. Kérni fogjuk a medve család mielőbbi elköltöztetését a vadászegyesülettől és a minisztertől. Ugyanakkor kérjük a minisztert, hogy sürgősséggel hagyjanak jóvá egy decentralizált beavatkozási szabályt a lakott településeken gyakran megjelenő példányokra vonatkozóan” – fogalmazott a Hargita megyei közgyűlés elnöke.

Hozzátette: támogatja a szaktárca medvepopuláció-menedzsment tervét, „de a tervtől a megvalósításig hosszú az út”.

„S nagyon úgy néz ki, hogy a medvéknek is és az embereknek fogy a türelmük. Elfogadhatatlan és felelőtlen az a magatartás, amely engedi, hogy a medvék lassan a játszótérre költözzenek” – szögezte le Borboly Csaba.

Legutóbb a múlt héten támadt emberre a medve Hargita megyében, egy férfit kórházba kellett szállítani, miután megkarmolta egy mellbe vágta egy nagyvad, miközben kutyáját sétáltatta Tusnádfürdő központi részén.


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Paul McCartney musicalt ír egy ...
A világ tetején
A köztes lét földjén

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ