Medvecsaládot fényképeztek a csíkszeredai sürgősségi megyei kórház közelében
Vissza

Medvecsaládot fényképeztek a csíkszeredai sürgősségi megyei kórház közelében

Medvecsaládot fényképeztek a csíkszeredai sürgősségi megyei kórház közelében – hívta fel a figyelmet Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke. Megjegyezve: éppen ebben az egészségügyi intézményben látták el a medvetámadások számos áldozatát.

„A csíkszeredai kórházba látogatott a medve” – írta a legnagyobb közösségi portálon közzétett bejegyzésében Borboly Csaba.

„A címbéli poénon túl, ez a #medvecsalád egyre bátrabban jelenik #Csíkszeredában. Ez így nincs rendben! Most a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közvetlen közelében kapták lencsevégre a kórház munkatársai. Ott ahol sok medvetámadás #áldozatátápolták. Kérni fogjuk a medve család mielőbbi elköltöztetését a vadászegyesülettől és a minisztertől. Ugyanakkor kérjük a minisztert, hogy sürgősséggel hagyjanak jóvá egy decentralizált beavatkozási szabályt a lakott településeken gyakran megjelenő példányokra vonatkozóan” – fogalmazott a Hargita megyei közgyűlés elnöke.

Hozzátette: támogatja a szaktárca medvepopuláció-menedzsment tervét, „de a tervtől a megvalósításig hosszú az út”.

„S nagyon úgy néz ki, hogy a medvéknek is és az embereknek fogy a türelmük. Elfogadhatatlan és felelőtlen az a magatartás, amely engedi, hogy a medvék lassan a játszótérre költözzenek” – szögezte le Borboly Csaba.

Legutóbb a múlt héten támadt emberre a medve Hargita megyében, egy férfit kórházba kellett szállítani, miután megkarmolta egy mellbe vágta egy nagyvad, miközben kutyáját sétáltatta Tusnádfürdő központi részén.


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Boc válasza: magyar felirat a ...
Kétszáz alkotást neveztek az 5. Magyar ...
A halhatatlan cirokseprű

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3