Medvebocs a konténerben, Tusnádfürdőn
Vissza

Medvebocs a konténerben, Tusnádfürdőn

Egy hulladéktárolóból szabadítottak ki egy meedvebocsot ma hajnalban a csendőrök Tusnádfürdőn. Gheorghe Suciu, a Hargita Megyei Csendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta hírügynökségeket, hogy ketten is jelezték az 112-es segélyhívó számon, hogy a tusnádfürdői vasútállomás közelében medvebocs rekedt egy szemetes konténerben, és az anyamedve két másik boccsal a közelben van, zaklatott állapotban.
A helyszínre érkező csendőrök elkerítették a környéket és eltávolították az anyamedvét, majd felnyitották a konténer fedelét és kiengedték a bocsot, amely ezt követően beszaladt az erdőbe. 
A csendőrök még egy ideig a helyszínen őrködtek, hogy megbizonyosodjanak, az anyamedve nem tér vissza a hulladéktárolóhoz három kölykével.
Hasonló eset történt idén júniusban is, amikor a csendőröknek egy szemetes konténerben rekedt nőstény medvét kellett kiszabadítaniuk. A csendőrség kéri a lakosságot, hogy hasonló esetekben azonnal hívják az 112-es segélykérő számot, ne próbáljanak közbeavatkozni, ne etessék a vadállatokat és lehetőség szerint kerüljék őket.

Borítókép: illusztráció

EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Címeres levél csatában elkövetett ...
Dana Gârbovant jelölik igazságügyi ...
Külügyminiszteri nyilatkozat a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...