Mától lehűlés várható. Mennyivel csökken a hőmérséklet?
Vissza

Mától lehűlés várható. Mennyivel csökken a hőmérséklet?

Mától fokozatosan lehűl az idő, az ország legtöbb vidékén várhatók negatív hőmérsékleti értékek is, akár –5 Celsius-fokig is süllyedhet a hőmérők higanyszála, péntektől viszont fokozatosan elkezd felmelegedni a levegő.

A Bánságban ma még meleg lesz, ám elkezdődik a fokozatos lehűlés, és a március 26–29. időszakban a nappali csúcshőmérséklet 10–12 Celsius-fok körül alakul, éjszaka pedig 0 fokig esik a hőmérséklet, március 28-án pedig –2 fokig is lesüllyed a hőmérők higanyszála. Ezt követően fokozatos felmelegedés érkezik, a nappali csúcshőmérséklet akár 16–17 fokig is felmehet, és az éjszakai minimumok is 4–5 fok körül alakulnak – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A Partiumban is elkezdődik a lehűlés: az említett időszak első felében még 17 fok várható, hogy aztán március 27-én már a nappali csúcshőmérséklet ne haladja meg a 8 fokot, és aztán a hónap végére a hőmérők higanyszála újra felkússzon 1 fokig. Az első két napban az éjszakai minimum 3–4 fok lesz, március 28-án viszont már alig –3 fok. Az időszak elején enyhe esőzésekre is számítani kell, április 3-ától pedig újra csapadékosra fordul az időjárás – akkor már 15–16 fok is lehet.

Erdélyben szintén csökkenő trendet mutatnak a hőmérsékleti értékek, az ilyenkor megszokottnál hidegebbre kell készülni. A március 26–29. időszakban a nappali csúcshőmérséklet 7–9 Celsius-fok lesz, az éjszakai minimum pedig akár mínusz 3–5 fok. Március 29-e után a hőmérők higanyszála már 14 fokig is felkúszik. Mérséklet mennyiségű csapadék várható.

Máramarosban is a sokéves átlagnál hidegebb lesz az elkövetkező napokban: nappal nem lesz melegebb 7–9 foknál, éjszaka pedig mínusz 2–4 fokig is lecsökken a levegő hőmérséklete. Március 29-e után itt is érkezik a felmelegedés, előbb 10–12 fokig, majd 15–16 fokig is felmegy a hőmérséklet a prognózis második hetének végére. Az időszak első felében enyhe csapadék várható.

A hegyekben közben hideg idő lesz, a nappali csúcshőmérséklet –2 és 0 Celsius-fok körül alakul, éjszaka pedig mínusz 4–7 fokig is lesüllyed a hőmérők higanyszála, március 28-án pedig –10 fok is lehet. Ezt követően enyhe felmelegedés várható, 3–4 fokos nappali csúccsal. Enyhe csapadékra kell készülni.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Cosmin Contra idegenlégiósai
Holtan találták meg a Dâmboviţa megyei ...
Továbbra is Csomortányi István az EMNP ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ