Maszkellenes tüntetés zajlott Bukarestben. Szombaton ismét rekordot döntött az új fertőzöttek száma
Vissza

Maszkellenes tüntetés zajlott Bukarestben. Szombaton ismét rekordot döntött az új fertőzöttek száma

Maszkellenes tüntetés zajlott szombat délután a bukaresti Egyetem téren – tájékoztat az Agerpres. A résztvevők, akik közül többen gyermekeiket is magukkal vitték, bírátják a hatóságok koronavírus-járvány elleni intézkedéseit.

A tüntetés résztvevői román zászlókat lengettek, nem viseltek maszkot és nem tartották be a távolságot. Többek között azt skandálták, hogy "Szabadságot!", "Szégyelljétek magatokat!", "A mi gyerekeink nem a ti kísérleti nyulaitok!". A helyszínre csendőröket vezényeltek ki.

Ludovic Orban kormányfőtől megkérdezték az újságírók szombaton, mit üzen a bukaresti Egyetem téren a kötelező maszkviselés ellen tüntetőknek. "Viseljenek maszkot, ha nem akarnak megbetegedni. Inkább viseljenek ilyen maszkot, minthogy aztán oxigénmaszkra legyen szükségük, vagy ne adj' Isten lélegeztetőgépre kerüljenek. Sokkal egyszerűbb maszkot hordani" - válaszolt a miniszterelnök. Szerinte tudományosan bizonyított tény, hogy a védőmaszk viselésével megelőzhető a koronavírus terjedése, ennélfogva teljességgel értelmetlenek a maszkellenes tüntetések.

Szombaton ismét rekordot döntött Romániában az egy nap alatt regisztrált új koronavírusos megbetegedések száma: 29.284 teszt elvégzése nyomán 3517 új esetet igazoltak.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Rendezvényajánló
Az RMDSZ újabb államtitkár-, és ...
Oltáselőjegyzéskor előnyt élveznek az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ