Másodfokú hóviharriadó
Vissza

Másodfokú hóviharriadó

Másodfokú (narancssárga jelzésű) hóviharriadó van érvényben ma reggeltől az ország 18 megyéjében, illetve elsőfokú (sárga jelzésű), erős szélre és havazásra vonatkozó riasztás további négy régióban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint a másodfokú riasztás 8 és 12 óra között érvényes Erdély egy részében, Munténia keleti és Moldva déli felében, illetve Dobrudzsában, ahol a széllökések ereje továbbra is eléri a 70-80 kilométeres óránkénti sebességet. A Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban a szél több mint 80-90 km/órás sebességgel fúj, felkavarva a havat és erősen csökkentve a látási viszonyokat.

A riadó a következő megyéket érinti: Tulcea, Konstanca, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Kovászna, Brassó, Szeben, Fehér, Hunyad, Gorj és Vâlcea.

Bákó, Vaslui, Teleorman és Giurgiu megyében sárga jelzésű riasztás érvényes 8 és 15 óra között. Ezeken a vidékeken még várható havazás is, a szél több mint 55 km/órás sebességgel fúj, a hegyvidéken pedig meghaladja a 70 km/órás sebességet is.

A fővárosban 10 óráig még havazni fog, a lerakodó hóréteg vastagsága 20-35 centiméter, a szél 40-50 km/órás sebességgel fúj.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ – Szigorú közúti ...
Hova fordulhat fogorvosi ellátásért?
Hétfőtől folytatják a fertőtlenítést

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ