Másodfokú hőségriadó csütörtökön 6 nyugati megyében. Mennyi lehet a hőmérséklet?
Vissza

Másodfokú hőségriadó csütörtökön 6 nyugati megyében. Mennyi lehet a hőmérséklet?

Több első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerdára és csütörtökre az ország több nyugati megyéjére. Holnap sárga riasztás lesz a hőség miatt Szatmár, Bihar, Arad, Hunyad, Fehér, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj megyében. A meteorológusok szerint az újabb hőhullám az ország nyugati felére terjed majd ki, a felsorolt régiókban kánikulai időjárás várható. Viszonylag sok helyütt várható a nehezen elviselhető magas páratartalom is. A legmagasabb hőmérsékleti értékek ebben az időszakban 35–37 fok között alakulnak, a síkvidéken elszórtan 38 fok is lehet, éjszaka sem hűl 20 fok alá a levegő.

Csütörtökön aztán másodfokú, narancssárga riasztás lép életbe 6 nyugati megyében: Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj. Az ANM szerint ekkorra a hőhullám az ország legnagyobb részét eléri. A nyugati, illetve néhol a középső és déli régiókban kánikula lesz, magas páratartalommal, általában éjjel sem lesz hűvösebb 20 foknál, a nyugati dombságokban inkább 24–25 fokos minimumok várhatók. A felsorolt megyékben a nappali csúcshőmérséklet 37–39 fok között mozog majd.

A másodfokú figyelmeztetés alatt álló megyék mellett csütörtökön több megyében elsőfokú, sárga riasztás lesz. A Máramaros, a Partium északi fele, Erdély legnagyobb része, Olténia északi és keleti része, illetve Havasalföld délnyugati részére lesz érvényes az elsőfokú riasztás, itt 35–37 fok körüliek lesznek a csúcsértékek.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Több mint tíz százalékkal nőtt az ...
Ellenzi az RMDSZ a sürgősségi eljárást ...
Romsilva: az év eleje óta több mint 20 ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ