Másfél millió euró a kórházaknak
Vissza

Másfél millió euró a kórházaknak

A Kolozsvári Helyi Tanács másfél millió euróval (6,75 millió lejjel) támogatja a városban működő kórházakat. A városi önkormányzathoz 13 igénylés érkezett 26,9 millió lej értékben. Az összeg odaítéléséről a csütörtöki tanácsülésen született határozat.

A sürgősségi kórház 2,7 millió lejt kap a neurológiai, bőrgyógyászati, endokrinológiai, szemészeti és reumatológiai részleg korszerűsítésére és új berendezések vásárlására. A gyermeksürgősség 650 ezer lejt, a szívkórház, az urológia egyenként 500 ezer lejt, az onkológia és a CFR-kórház egyenként 400 ezer lejt kap. A katonakórház sürgősségi részlegének, a gasztroenterológiának, és a járványkórház számára egyenként 350 ezer lejt juttatnak. A rohammentő-egység számára üzemanyagra, alkatrészekre, karbantartásra 300 ezer lejt szavaztak meg, míg a rehabilitációs kórház 250 ezer lejre számíthat.

A tanácsülés elején Emanuel Ungureanu USR-s (Mentsétek meg Romániát Szövetség) képviselő felkérte a polgármestert és a tanácsosokat, hogy ne támogassák anyagilag az egyházakat, hanem azt a pénzt inkább adják a kórházaknak.  


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A kárpátaljai magyar képviselőjelöltek ...
Dăncilă nem bízik Kövesiben
Az első ember 50 éve lépett a Holdra

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ