Már csak nevében elektronikus az Electric Castle
A fesztivál szépsége a vizuális részletekben rejlik
A fesztivál szépsége a vizuális részletekben rejlik
Vissza

Már csak nevében elektronikus az Electric Castle

Véget ért a bonchidai Bánffy-kastély udvarán és parkjában szervezett Electric Castle fesztivál hétvégén, amely idén is több tízezer embert vonzott a világ minden szegletéből. Az időjárás ezúttal kegyes volt a fesztiválózókhoz, hiszen az évek során a fesztiválprogram részévé vált eső elkerülte Bonchidát, a megszokott gumicsizmákat és esőkabátokat nem kellett esténként magukra ölteniük a koncerteken. Az eddigi leglátványosabb Electric Castle-ként népszerűsített rendezvény szervezői eleget tettek ígéretüknek: az évről évre gyönyörűbb és varázslatosabb fesztiválhelyszín idén még inkább magával ragadta a kastélyhoz érkezőket. Ahogy azt már a fesztiválozók megszokhatták az Electric Castle-ön minden koncerthelyszínnek más-más az arculata, a chill zone-ok is egyediek és rendkívül barátságosak, ám idén ezt sikerült a szponzorhelyszínekre is kivetíteni és még több kisebb, bámulatos és otthonos zugot kialakítani.

Már csak nevében elektronikus zenei fesztivál az Electric Castle, minden zenei stílus rajongói találnak kedvükre valót a zenei felhozatalban. A fesztivál line up-jának húzónevei között voltak nemzetközileg elismert DJ-k és élőzenekarok is. Szombat este például a nagyszínpadon fellépett az Architects nevű metál zenekar, a román Subcarpaţi együttes, az indie zenét játszó Alt-J, és Duke Dumont lemezlovas is. Az este folyamán a kisebb színpadokon többek között drum and bass, reggae és techno is szólt, így csak sétálni kellett a fesztiválhelyszínek között, míg ráakadt a résztvevő a számára kedves zenére.

A fesztivál harmadik kiadásán már érződött: a közönség már nem fér el a kastély előtt felállított nagyszínpad előtt Prodigy koncerten. Tolongás, zsúfoltság jellemezte a produkciót, az érdeklődők felének pedig oldalról, a bejárat közeléből kellett végignéznie a fellépőket. Így teljesen érthető volt, hogy tavaly áthelyezték a nagyszínpadot a kastély melletti mezőre, a kempinget pedig kicsit távo-

labbra költöztették. Ez idén sem volt másképp, a nagyszínpad a tavalyi helyszínen maradt, viszont a vizuális effektekre sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a szervezők. Így az idei nagyszínpad volt talán az eddigi leglátványosabb. Hasonlóképpen lehet jellemezni a kastélynál kialakítottű Dance Garden Staget is, amelyet szintén a vizuális effektek uraltak, a kastély teljes felületét megvilágították, így felejthetetlen élményt nyújtott. A fesztivál teljes területe hasonlóan igényes vizuális élményt nyújtott, az Electric szépsége a részletekben rejlik.

A fesztivál szervezőcsapatát a precizitás és pontosság jellemzi, minden apró összetevőt, helyszínt, szponzorhelyet nagy odafigyeléssel alakítottak ki. A tó melletti terület dizájn székekkel és raklapelemekkel, a pallókkal összekötött chill zone-ok, és az ételpark is hasonlóan impozáns, ugyanakkor gondosan elrendezett volt minden egyes apró eleme. Hasonlóan szépek és igényesek voltak a szponzorhelyszínek is, amelyek reklámjai nem zavaró módon illeszkedtek a fesztiválkörnyezetbe.


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Meghalt Friedmann Endre fotóriporter, ...
Stanley Kubrick elveszett forgatókönyve ...
Mátyás, Széchenyi, Emese és Imre a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ