Magyarellenes feliratokra „vadásznak”
Vissza

Magyarellenes feliratokra „vadásznak”

Újabb „kéréssel” fordult a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalhoz a többnyelvűséget szorgalmazó Musai-Muszáj kezdeményezőcsoport: a Facebook-oldalukon közzétett felhívásban a magyarellenes, gyűlöletkeltő falfirkák eltávolítását szorgalmazzák.

Bejegyzésükben a vasútállomás utcájában lévő graffitit hozzák fel példaként, amely esetében az AGFI (Advocacy Group for Freedom of Identity), kolozsvári jogvédő szervezet jogászai már bejelentést tettek a Polgármesteri Hivatalnál és a Kolozsvári Ügyészségen egyaránt, hogy sürgősen távolítsák el és indítsanak eljárást a rasszista felirat ügyében.

„Elfogadhatatlan, hogy városunkban ehhez hasonló gyűlöletkeltő nyilvános feliratok éktelenkedjenek. Ha bárkinek tudomása van más, gyűlöletkeltő, rasszista feliratról, akkor kérjük, hogy pontos helyszín megjelölés kíséretében, fotódokumentálva, a bejegyzés alatti megjegyzésben, magánüzenetben vagy e-mailben (agfi.office@gmail.com) tájékoztasson minket, hogy tudjunk további feljelentéseket tenni!” – áll a bejegyzésben, amelyre Oláh Emese alpolgármester gyorsan válaszolt, kifejtve: „azonnal intézkedtünk, így ma (pénteken) 12 órakor kimennek a kollégák a helyszínre és letakarítják a feliratot.” Ez meg is történt, amint arról az alpolgármester közösségi oldalán beszámolt, hozzátéve: „Arra kérek mindenkit, hogy amennyiben hasonló magyarellenes, rasszista, idegengyűlölő, vagy egyéb tekintetben sértő falfirkákat lát Kolozsvár-szerte, jelezze oldalamon kommentben, üzenetben. Lehetőség szerint fotóval és a helyszín pontos megadásával is szolgáljanak.”  

Amint arról beszámoltunk, a városháza alkalmazottai a héten próbálták ki azt az országban egyedülálló gépet, amely gőzzel illetve vízzel működik és a graffitik eltávolítását szolgálja. Segítsük hát a gyűlöletbeszéd irtását: aki hasonlót lát, mihamarabb fotózza le és küldje el a pontos címmel együtt a fentebb említett elérhetőségekre!


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Választás másként a járványban
Koronavírus – 1438 új fertőzött, ...
Választás - Ezer lejig terjedő ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ