Magyar alpolgármester nélkül Aranyosgyéres
Vissza

Magyar alpolgármester nélkül Aranyosgyéres

A liberális Sabin Ghemeş személyében új alpolgármestert választottak Aranyosgyéresen, miután az RMDSZ-es Szabó Róbert személyes okokra hivatkozva lemondott tisztségéről. Visszalépésével az RMDSZ elvesztette az alpolgármesteri széket, mivel Szabó helyett nem tud újabb jelölttel előállni. A 2016-os júniusi helyhatósági választásokon az RMDSZ-nek két képviselőt sikerült bejuttatni az önkormányzatba, Szabó Róbertet és Vitus Jánost, aki a jelek szerint nem vállalja a megüresedett tisztség betöltését.

A 33 éves Szabó Róbert, aki az RMDSZ helyi szervezetének is az elnöke, hosszú évek óta az első magyar alpolgármestere volt a városnak, amelynek magyar lakossága ma már alig 7,1 százalék, tehát különösen nagy jelentőséggel bírt a tisztség megszerzése. A liberális többségű önkormányzat a PNL és az RMDSZ közötti megyei szintű megállapodásában rögzítettek értelmében támogatta a fiatal Szabó Róbert alpolgármesterré választását.  Szabó sajtótájékoztatón elmondta, helyi tanácsosi mandátumát megtartja, ugyanakkor fontosnak tartotta hangsúlyozni a polgármesterrel és helyi ügyvezetéssel való jó viszonyát. Dorin Lojigan alpolgármester is megerősítette az eredményes közös munkáról szóló kijelentést.

Ghemeş többször is újraválasztott önkormányzati képviselőként jól ismeri a helyi közösség gondjait, így eredményes munkát fejthet ki a helyi közigazgatásban szerzett tapasztalatait kamatoztatva. 

Csoma Botond parlamenti képviselő, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke fájlalja, amiért Szabó Róbert ilyen elhatározásra kényszerült, és sajnálatát fejezte ki az aranyosgyéresi alpolgármesteri tisztség elvesztése miatt. A jelen körülmények között gyakorlatilag semmit sem tehetnek visszaszerzése érdekében.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Még többet költ a védelemre, s növeli ...
Ésszerű vadgazdálkodást szorgalmazott ...
Levált utánfutó döntötte ki a fákat a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ