Madarak, gyerekek és hagyományok a falumúzeumban
Vissza

Madarak, gyerekek és hagyományok a falumúzeumban

A Román Madártani Egyesület kolozsvári irodája 2017. június 10-én Madaras Napot szervez a falumúzeumban. A Kolozsvár madarai a zene és hagyományok tükrében projekt keretében szervezett eseménynek a Romulus Vuia Néprajzi Múzeum ad helyet 10 és 17 óra között.

– Főleg, de nem csak a fiatalabb közönséget várjuk, hogy a vezetett séták által közelebbi kapcsolatba kerüljenek a természettel és a madarakkal. Ugyancsak a madarakkal való ismerkedést segítik a gyerekek számára kínált kézműves tevékenységek is, mint az agyagozás, kerámiafestés, dekorációs tárgyak készítése hagyományos anyagokból, vagy a műodúépítés – mondta Dora Domşa, a projekt koordinátora. A programból idén sem hiányzik a kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztató kalandjáték, illetve, mint minden évben, most is csatlakoznak a rendezvényhez a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Viváriumának munkatársai. Az általuk bemutatott élő állatok (hüllők, kétéltűek) nem csak látványosak, de segítenek a félelmek leküzdésében is – bár erre általában a szülők esetében van inkább szükség.

A tevékenységeken való részvétel ingyenes, viszont a falumúzeum belépőjegyének ára 6 RON felnőtteknek és 3 RON gyerekeknek.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két hónap alatt több mint 350 elefánt ...
A Madeleine McCann-ügy
Megvezetés

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ