Ma lép érvénybe az új vasúti menetrend
Vissza

Ma lép érvénybe az új vasúti menetrend

Jövő év december 12-éig lesz érvényes a ma életbe lépő új vasúti menetrend - írja a Román Vasúti Társaság (CFR) vasárnapi közleményében.
A dokumentum szerint a vasúti személyszállítást a piaci igényekhez igazítják, mind az indulási időpontok, mind a szállítási kapacitás optimalizálása révén, a rendelkezésre álló források keretein belül.

Az új, 2019-2020-as vasúti menetrend szerint naponta átlagosan 1230 vonat fog közlekedni.

Háló- és fekvőkocsik a következő útvonalakon közlekednek: Bukarest - Temesvár, Bukarest - Kolozsvár, Bukarest - Nagyvárad, Bukarest - Szatmárnémeti, Bukarest - Nagybánya, Bukarest - Máramarossziget, Bukarest - Iaşi, Bukarest - Suceava, Temesvár - Iaşi, Bukarest - Botoşani, Bukarest - Beszterce és Bukarest - Vatra Dornei.

Új emzetközi vonat indul (143/686 és 687/144), a CFR, a MÁV Start Hungary és az ÖBB Ausztria együttműködésben, amelyet 2020-ban vezetnek be a Szatmárnémeti - Budapest - Bécs útvonalon és vissza.

Ezenkívül a 2020-as nyári időszakban az IR 461/460 szerelvényhez közvetlen kocsi kapcsolnak a Bukarest - Isztambul útvonalra és vissza.

Ami a 2020-ra szóló utazási ajánlatokat illeti, a CFR új kísérleti programot hirdetett meg a külvárosi térségek és az ország nagyobb városai közötti ingázó forgalom ösztönzésére és vonzerejének növelésére: az Regio vonatokra kiváltott bérletekkel az Interregio vonatokon is utazni lehet, legfeljebb 30 km távolságon belül. Ez az ajánlat 2019. december 15-étől érvényes és nem vonatkozik a nemzetközi vonatokra.

KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírusos a Kolozs Megyei ...
Két nap alatt 2533 új eset és 75 ...
Parkoló autókat rongáltak meg a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ