Ma kezdődik az aranyosgyéresi Népfőiskola
Vissza

Ma kezdődik az aranyosgyéresi Népfőiskola

Huszonkilencedik alkalommal szerveznek népfőiskolát Aranyosgyéresen. Az esemény megszervezéséről az RMDSZ aranyosgyéresi szervezete gondoskodik. Az öt napos esemény különböző tematikák köré épül. Az érdeklődők a tudomány és a kultúra területeiről érkező előadók segítségével művelődhetnek a február 5-9-e között szervezett előadás-sorozat keretében – olvasható a Kolozs megyei RMDSZ sajtóközleményében.

Ezt az eseményt minden évben megszervezzük a helyi közösség számára, így idén se maradhatott el. Ugyanakkor az elnökké választásomkor is elmondtam, hogy fenntartható párbeszéd kialakítására törekszem a helyi magyar közösséggel, és úgy gondolom az ilyen alkalmak remek lehetőséget biztosítanak a kapcsolatok kialakítására – idézi a dokumentum Nagy Annamáriát, az RMDSZ aranyosgyéresi szervezetének elnökét.

Az eseményt a helyi Magyar Házban szervezik és minden előadásra 17 órától kerül sor. Az első előadó Bálint Huba, aki A lélek szerkezete címmel tart előadást. Kedden A szupertechnológiák hatása az emberekre es ezek kezelése a családban előadás lesz terítéken Egyed Péter előadásában. Szerdára Zsigmond Győző készül előadással, melynek címe Sajátosságok, érdekességek a magyar névadás történetében. Csütörtökön délután Szőcs Endre a makrókörnyezetről beszél majd a résztvevőknek, illetve pénteken politikai esttel zárul az idei Népfőiskola.

(Fotó: RMDSZ)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

ISMÉT MEGVÉDTE CÍMÉT A KOLOZSVÁRI CFR ...
Krajova–CFR 1907: mindenképpen ...
Önkormányzati támogatás kultúrára és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ