Ma kezdődik a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár
Vissza

Ma kezdődik a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár

Ma nyitja meg kapuit Erdély legnagyobb könyves szemléje, a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár. A november 15-e és 18-a között zajló vásáron több mint 40 kiadó és kereskedő várja vásárlóit és mintegy 100 program a közönségét, derül ki a szervezők közleményéből.

Irodalmi esteket, számos könyvbemutatót, gyermekprogramokat, színházi és bábelőadásokat is kínál a rendezvénysorozat. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előcsarnokában vasárnapig tartó esemény Erdély legnagyobb magyar könyves szakmai rendezvényének számít, és egyben Románia egyik legnagyobb könyvvására.

A szervezők közlése szerint a kiemelt programok között szerepel a budapesti Nézőművészeti KFT. Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című produkciója, az Erdős Virág, Fekete Vince, Kemény István, Lövétei Lázár László, Markó Béla, Oravecz Imre és Tolnai Ottó verseiből összeállított szavalóest, amelyen a marosvásárhelyi színház színművészei lépnek fel, Bíró Eszter és zenekarának gyerekeknek szóló koncertjei, valamint a 75 éves Koltai Róbert előadóestje.

A vásár egyik állandó programsorozata az Irodalmi Kávéház. Ennek keretében bemutatják az Élő Várad Mozgalom Főpróba című performanszát, amely Zudor János Romániából jöttem című poémájának felhasználásával készült. A programsorozatban több könyvbemutató és beszélgetés lesz, Szegő János, a Magvető Kiadó szerkesztője többek között Erdős Virággal, Fekete Vincével és Oravecz Imrével beszélget legújabb kötetükről, műhelytitkaikról és alkotói terveikről.

A színházi előadások és koncertek mellett több, mint 9000 könyvcím várja idén is a látogatókat, illetve két színházjegy azokat, akik könyvet vásárolnak. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház ugyanis két belépővel ajándékozza meg azokat, akik 100 lej értékben vásárolnak a vásár négy napja során.

A mintegy száz program zöme a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban és annak különböző termeiben zajlik, de lesznek könyvbemutatók, beszélgetések és előadások egyebek mellett az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastélyban, a marosvásárhelyi várban és az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházban.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Horvát fiaskó
Hősiesség
Rókáék

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ