Ma estig maradnak az esőzések és viharok, árvízveszély keddig
Vissza

Ma estig maradnak az esőzések és viharok, árvízveszély keddig

Aktualizálták korábbi figyelmeztetésüket a meteorológusok, és hétfő délelőtt bejelentették, hogy 25-ről 23-ra szűkítették azoknak a megyéknek a számát, amelyekre érvényes az esőzések és viharok miatt korábban kiadott, hétfő estig érvényes sárga színű figyelmeztetés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hivatalos tájékoztatása szerint a hétfői nap folyamán Erdély nagy részén, Olténiában és Máramarosban elszórtan, valamint a hegyvidéken lesznek olyan időszakok, amikor fokozott lesz a légköri instabilitás. Heves esőzésekre, gyakori villámlásokra, megerősödő szélre és a jégesőnek kedvező körülményekre kell számítani.

A lehulló csapadékmennyiség meghaladja a négyzetméterenkénti 25 litert, elszórtan pedig a 40–50 litert is.

Havasalföldön, Dobrudzsában és Moldva déli vidékein is előfordulhat elszórtan szélvihar.

Az alábbi 23 megye áll hétfő este elsőfokú figyelmeztetés alatt heves esőzések és viharok miatt: Máramaros, Szilágy, Suceava, Beszterce-Naszód, Hargita, Maros, Brassó, Kovászna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Szeben, Fehér, Kolozs, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény és Hunyad.

Ugyanakkor a hidrológusok sárga figyelmeztetést adtak ki áradásokra 11 megye folyóira – a hegyoldalakon nagy mennyiségű víz zúdulhat le, gyors áradások alakulhatnak ki a patakokon.

A figyelmeztetés kedden 10 óráig érvényes Hunyad, Arad, Bihar, Fehér, Kolozs, Szeben, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinți, Gorj és Dolj megyékre érvényes.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Paul McCartney musicalt ír egy ...
A világ tetején
A köztes lét földjén

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ