Ma estig heves esőzések, felhőszakadások várhatók
Vissza

Ma estig heves esőzések, felhőszakadások várhatók

Ma 23 óráig érvényes narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) felhőszakadás veszélye miatt 27 megyére.
Az előrejelzések szerint csütörtök déltől 23 óráig a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Erdélyben, valamint a hegyvidéki térségekben felhőszakadásokra kell számítani. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 40, helyenként akár az 50-80 litert is négyzetméterenként. Emellett megerősödik a szél, villámlás, jégeső is várható.

A narancssárga riasztás a következő megyékre vonatkozik: Krassó-Szörény, Temes, Arad, Bihar, Szatmár, Máramaros, Szilágy, Kolozs, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Fehér és Hunyad, valamint Suceava, Neamţ, Bákó, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj és Mehedinţi megye egy része.

Ugyanakkor péntek reggel 10 óráig sárga viharriasztás érvényes az ország nagy részére. A fokozott légköri instabilitás miatt gyakori villámlásokra, záporokra, jégesőre kell számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20-25, elszórtan a 40-50 litert négyzetméterenként.

Az ANM megjegyzi még, hogy a fokozott légköri instabilitás jövő hét elején is kitart az ország nagy részén.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Női olimpiai kvalifikációs ...
VIDEÓRIPORT – Így zajlik az ...
Koronavírus – Kolozs megyében ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ