Ma advent első vasárnapja. Ferenc pápa kérése: a szenvedők megsegítésével készüljünk a karácsonyra
Vissza

Ma advent első vasárnapja. Ferenc pápa kérése: a szenvedők megsegítésével készüljünk a karácsonyra

Szenvedő embertársaink segítése vezessen a közeledő karácsonyi ünnepek felé - ezt kérte Ferenc pápa, aki ázsiai útjáról visszatérve advent első vasárnapján már a Szent Péter téren mondott beszédet, tájékoztat az MTI.

    A katolikus egyházfő szokásos vasárnap déli beszédében kijelentette: "figyelemmel és éberséggel" kell készülni karácsonyra.  Figyelemmel, mivel elszakadva a világ félrevezető és felületes zajától figyelmünket szenvedő embertársaink felé kell irányítanunk. Éberségünket pedig arra kell használnunk, hogy ne kerítsen hatalmába a világot uraló hiúság, amellyel csalódottság és reményvesztés is párosul - mondta a pápa.
    A Szent Péter tér közepén már felállították az idén a lengyelországi Elk egyházmegyéjéből érkezett 28 méter magas fenyőfát. A gyertyagyújtás december 7-én lesz. Közelében építik a Nápoly közeli Monteverginéből érkezett, épületnagyságú betlehemet.
    Ferenc pápa a hagyomány szerint személyesen vezeti a Vatikán karácsonyi szertartásait: december 24-én este a vigíliát a Szent Péter bazilikában, másnap az ünnepi szentmisét, amelyet a pápa karácsonyi beszéde, valamint a Róma városához és az egész világhoz intézett Urbi et Orbi áldás követ.

(Borítókép: a kolozsvári Szent Mihály templomban is meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún. Rohonyi D. Iván felvétele)


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sam Mendes első világháborús filmet ...
Dragoş Bányai Éva-emlékkiállítás ...
Nyomásgyakorlással oldanák meg a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ