Koronavírus: 14499-re nőtt a fertőzöttek száma
Vissza

Koronavírus: 14499-re nőtt a fertőzöttek száma

Továbbra is megbírságolhatják azokat, akik a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozásokat megszegve, alapos indok nélkül hagyják el lakásukat - szögezte le ma Ludovic Orban miniszterelnök, miután előző nap elbukta az alkotmányossági kontrollt a bírságok megemeléséről kiadott, április elejétől hatályos kormányrendelet.

Az országban az utóbbi tíz napban 7500 körül maradt a nyilvántartott aktív koronavírus-fertőzöttek száma: az újonnan diagnosztizált fertőzések és a gyógyulások száma is általában meghaladja a 300-at.

A csütörtöki jelentés szerint az elmúlt 24 órában 18-cal nőtt a járvány romániai áldozatainak száma, az utóbbi időben azonban az elhalálozások napi átlaga 25 volt. Romániában eddig 876 nyilvántartásba vett koronavírus-fertőzött vesztette életét, külföldön további 96, Covid-19-cel diagnosztizált román állampolgár vesztette életét

Az országban eddig 14 499 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, közülük 234-et intenzív osztályon ápolnak. Több mint 35 ezer, fertőzöttekkel kapcsolatba került ember továbbra is otthoni elkülönítésben vagy hatósági karanténban várja a betegség lappangási időszakának leteltét.

Romániában eddig 6144 koronavírussal fertőzött embert nyilvánítottak gyógyultnak. A gyógyultaknak az azonosított fertőzöttek számához viszonyított aránya a napokban meghaladta a 40 százalékot.

(Borítókép: Kiss Olivér)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Visszacsalogatja 30 millió eurós új ...
Sporthírek röviden
VIDEÓINTERJÚ - Mérnöki központot ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ