Ludovic Orban: nem manipuláljuk a koronavírussal kapcsolatos számokat
Vissza

Ludovic Orban: nem manipuláljuk a koronavírussal kapcsolatos számokat

Nincs lehetőség a koronavírus-esetek számadatainak manipulálására, aki ennek ellenkezőjét állítja, a politikai demagógia eszközével él, jelentette ki Ludovic Orban kormányfő.

„Nem manipuláljuk a számokat. Van egy bizonyos számú akkreditált laboratórium, amelyeknek tesztelési kapacitását a napi 500-600-ról több mint 17 ezerre növeltük. Ezek a Real Time PCR analíziseket végzik. Az analíziseket bizonyos metodológia szerint kell készíteni, rögzíteni kell az adatokat. Van egy rendszer, amely központosítja az összes adatot, minden információ publikus. Senki nem tudja manipulálni ezeket az információkat. Az elhalálozási arány 6%-on felül van. Vannak emberek, akik meghalnak a vírus miatt, az ilyesmivel nem lehet játszani. A veszély szisztematikus bagatellizálása, a lakosság arra való biztatása, hogy ne tartsák be a szabályokat, rendkívül veszélyes következményekkel jár, az emberek önmagukat helyezik veszélybe”- fejtette ki a miniszterelnök.

A kormányfő elmarasztalta azokat a politikusokat, akik felelőtlenül viselkednek és arra biztatják a romániaiakat, hogy ne tartsák be a szabályokat.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Spárgabizottság”: a német követségnél ...
Ludovic Orban: megtettük az ...
Hagyományosan kezdődik a megye ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ