Ludovic Orban a liberálisok kormányfőjelöltje, Johannis az államelnökjelölt
Vissza

Ludovic Orban a liberálisok kormányfőjelöltje, Johannis az államelnökjelölt

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos tanácsa vasárnap elfogadta azt a javaslatot, hogy Ludovic Orban legyen a párt kormányfőjelöltje, Klaus Johannis pedig a liberális párt államelnökjelöltje a 2019-es államelnöki választásokra. A miniszterelnöki jelölésért Viorel Cataramă is versenybe szállt. Klaus Johannis jelölését 793 liberális küldött támogatta, 24 szavazatot semmisnek nyilvánítottak. Ludovic Orbanra 685 küldött szavazott, Cataramă 113 voksot kapott és 23 szavazat érvénytelen volt.

Orban: a harc folytatódik

A liberálisok felkészültek, hogy minden lehetséges eszközt kihasználjanak a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv módosítása elleni harc során, amint ezt az igazságügyi törvények módosításakor is megtették, nyilatkozta Orban a párt országos vezetőségének ülését követően.

"Láthatták taktikánkat, minden lehetséges eszközt kihasználtunk, ami rendelkezésünkre állt. Az alkotmánybíróságon is megtámadtuk szinte mindegyik cikkelyt, amely szerintünk alkotmányellenes volt. Hogy az alkotmányellenesnek nyilvánított cikkelyeket újratárgyalta a parlament, a PNL-nek köszönhető, és a harc folytatódik. Felkészültünk a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv módosítása elleni harcra!" – mondta. Hozzátette: a koalíció által javasolt módosításokat - amelyek még nem hivatalosak - mind ellenezni fogják.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szombaton azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi ülésszak végéig megtörténik a büntető törvénykönyvek módosítása.

Turcan: Bizalmatlansági indítványt nyújtunk be a kormány ellen

A liberális párt az egyetlen politikai alakulat, amely megváltoztathatja Románia sorsát, nyilatkozta Raluca Turcan alelnök, aki bejelentette, hogy a jelenlegi parlamenti ülésszakban bizalmatlansági indítványt fognak benyújtani a kormány ellen. „Megpróbálunk minden politikai erőt egyesíteni, hogy leválthassuk a többséget, hogy eltávolítsuk a PSD-t a kormány éléről és a PNL vezethesse Romániát", mondta. 

Kifejtette: a PNL tovább fog küzdeni a PSD politikája ellen, és meg fog győzni mindenkit, hogy a liberálisok jelentik az egyetlen megoldást Románia kormányának átvételére. "Koherens, európai politikai programunk van, amely fenntartható fejlődést, a bérek valós növelését, az életszínvonal növekedését biztosítja”, magyarázta.


 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Három év börtönre ítélték Michael ...
Átadták a Radnót és Nyárádtő közötti ...
Kelemen: RMDSZ-voksokkal sem ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ