Lövöldözés Párizsban: egy rendőr és egyik támadó meghalt, terrorcselekményt gyanítanak
Vissza

Lövöldözés Párizsban: egy rendőr és egyik támadó meghalt, terrorcselekményt gyanítanak

Lövöldözés volt csütörtökön késő este a francia fővárosban, még zajlanak a vizsgálatok, és folytatják a támadó vagy támadók keresését – írja a Hotnews.ro hírportál a nyugati sajtójelentésekre hivatkozva. A súlyos incidens a francia főváros egyik kiemelt pontján, a Champs-Élysées sugárúton történt.

A rendőrség szerint nagyon valószínű, hogy terrorcselekmény történt, és volt legalább egy másik támadó is. A közelben tartózkodóknak azt tanácsolták, hogy kerüljék el a környéket. Egyes források szerint a támadás a rendőröknek szólt, hiszen egy rendőrautóra lőttek egy másik kocsiból, állítólag egy kalasnyikovval. Ekkor két rendőr súlyosan megsebesült, egy másik rendőr azonban belehalt sérüléseibe. A támadót lelőtték – aki egyébként ismert személy volt a titkosszolgálatoknak -, de még keresnek egy második gyanúsítottat is, mondták rendőrségi források. A lakosoknak azt tanácsolták, ne hagyják el lakásaikat.

A belügyminisztérium szóvivője nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy több támadóról van szó. Közben a lelőtt támadó lakásán házkutatást tartottak.

A  lövöldözés egyébként a francia elnökválasztás előtt három nappal történt, két jelölt, Marine Le Pen és Francois Fillon le is mondták pénteki kampányrendezvényeiket. Franciaországot 2015 óta súlyos és előzmény nélküli terrorcselekmények érték, amelyeknek 238 ember esett áldozatul. 

Közben az Iszlám Állam már magára vállalta a cselekményt, erről saját propaganda ügynökségén keresztül adott hírt, a támadót pedig saját harcosának nevezte, “Abu Yousif, a Belga” névvel. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A külhoni románoknak üzent Johannis és ...
Pászkán Zsolt: Romániában szelektíven ...
Hosszú Katinka 400 méter vegyesen is ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ