Lovas felvonulással kezdődnek a Györgyfalvi Falunapok
Vissza

Lovas felvonulással kezdődnek a Györgyfalvi Falunapok

Hetedszer szervez Györgyfalvi Falunapokat július 28–30 között Györgyfalvi Kulturális Kör. A háromnapos programsorozat ma délután 17 órakor lovas-zenés díszfelvonulással kezdődik, 18 órakor pedig ünnepi megnyitóval és kulturális programmal folytatódik a helyi kultúrotthonban.

Fellép a györgyfalvi gyermektánccsoport, a tordaszentmihályi Fii Moşilor tánccsoport, a Györgyfalvi Hagyományőrző néptánccsoport, a kolozsvári Kisbogáncs néptánccsoport, a tordaszentmihályi Rügyek néptánccsoport, a kolozsi Kaláris néptánccsoport, az erdőfeleki Ansamblul Feleacu, a kolozsvári Szarkaláb néptánccsoport, a dési Aranyeső néptánccsoport, a lengyeltóti Ördöngös Tánccsoport (Magyarország). 22:30 órakor tombolasorsolás, 23 órakor pedig táncház kezdődik, ahol Rudy és zenekara muzsikál.

Szombaton, július 29-én 9–13 óra között gyermekprogramokat szerveznek az iskolakertben. 13 órakor az iskolakertben a Kolozsvári Bábjátszótér Mátyás király lopni megy című előadására várják a kisebbeket. 10–12 óra és 15–17 óra között tájház- és toronylátogatás (református templom) szerepel a prgramban. Szabadtéri programokat is szerveznek: 11 órakor futballmérkőzés kezdődik a dilőn, a Voinţa Pata játszik a györgyfalvi csapattal. Ugyanekkor biciklitúra is indul Szénási Zoltán vezetésével. 15 órakor szakmai beszélgetéseket szerveznek a kultúrotthonban: szelektív hulladékgyűjtés, mezőgazdaság – régen és most, karrierbeszámoló tematikával. Az iskolakertben 11 órakor gulyásfőző verseny kezdődik, 15 órakor pedig játékos-vicces vetélkedőkre lehet benevezni. 17 órakor kezdődnek a színpadi fellépések: Gergely Delinke zenés műsora, táncbemutató a Unique és a györgyfalvi gyerekek részéről, és az Attitude dance studio fellépése Csiki Orsi vezetésével. 18 órakor kihirdetik a vetélkedők eredményét. 20:30 órakor Szabó Ádám, majd a 22 órakor kezdődő tűzijátékot Lola-koncert követi. Éjfélkor tombolasorsolás, utána pedig szabadtéri buli kezdődik Pici közreműködésével.

Vasárnap, július 30-án 11 órakor ökumenikus istentisztelet lesz a református templomban. Istentisztelet után záróünnepélyt szerveznek a Bethlen Házban, amelyen sor kerül a Szent Korona másolatának bemutatására. Fellép a Flautino Kamaraegyüttes.

A rendezvény idején tombolajegyeket lehet vásárolni a szervezőktől a pénteki és szombati napra egyaránt. Emellett különböző emléktárgyak is beszerezhetők szintén a szervezők sátránál. Mindenkit szeretettel várnak!


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: Ţucudean, a megmentő
Tizenötödik alkalommal tüntettek a ...
VIDEÓ - RMDSZ-kongresszus - Kisebb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ