Letöltendő börtönbüntetéseket hoztak a Colectiv-perben
Vissza

Letöltendő börtönbüntetéseket hoztak a Colectiv-perben

Alapfokon 12 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte hétfőn a bukaresti törvényszék a Colectiv-perben a Golden Ideas Fireworks Artists nevű, pirotechnikai eszközöket forgalmazó cég tulajdonosát, Daniela Niţát – tájékoztatott az Agerpres hírügynökség.

Ugyanabban az ügyben a cég két pirotechnikusa, Viorel Zaharia és Marian Moise 9 év és 8 hónap, illetve 10 év szabadságvesztést kapott, míg Cristian Niţát 3 év és 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Egyenként 11 év és 8 hónap letöltendőt kapott a Colectiv klub három tulajdonosa. Alin George Anastasescu, Paul Gancea és Costin Mincu ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, valamint a törvény által előírt munkabiztonsági és munkaegészségügyi intézkedések elmulasztása miatt emeltek vádat.

Bukarest negyedik kerületének volt polgármesterét, Cristian Popescu-Piedonét 8 év és 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a Colectiv klub működési engedélyének kibocsátásával kapcsolatos hivatali visszaélés miatt.Egyenként 9 év és 2 hónap letöltendő börtönbüntetést róttak ki a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) két tűzoltójára is. George Matei és Antonina Radu ellen azért emeltek vádat, mert a Colectiv klub ellenőrzésekor nem hozták meg a törvény által előírt intézkedéseket a tűzvédelmi előírások betartása érdekében.A bukaresti Colectiv klubban 2015. október 30-án kiütött tűzvésznek 64 halálos áldozata és 160-nál is több sebesültje volt.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás