Leöntötték tintával Iasi-ban George Simion AUR-elnököt
Vissza

Leöntötték tintával Iasi-ban George Simion AUR-elnököt

Leöntötték tintával hétfőn a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnökét, George Simiont a párt iaşi-i rendezvényén.

Az AUR a román fejedelemségek egyesülésének évfordulóján tartott ünnepi felvonulást a moldvai város központjában. George Simiont a rendezvény egyik résztvevője kék tintával öntötte le, miközben a politikus több társával együtt hórázott Iaşi főterén.

A parlamenti képviselő a sajtónak elmondta, hogy az incidens nem zavarta meg az ünnepi hangulatot. „Öntsenek le tintával, semmi gond, de ne feledjék, hogy ki vezette 32 évig az országot” - jelentette ki Simion. Hozzátette: arra kéri a rendőrséget, hogy ne bírságolja meg a tettest, mert nem kíván panaszt tenni ellene. „Ma nemzeti ünnep van. Ha ő ezt így látta jónak... Mi szeretjük őt és pártállástól függetlenül szeretjük az összes románt” - fejtegette a politikus.

A Iaşi megyei rendőrség hétfő délután közölte, hogy előállította azt a férfit, aki "egy kék színű folyadékkal" leöntötte a politikust. Közrend- és közcsendháborítás gyanújával vizsgálatot indítottak ellene.

A gyanúsított egy 31 éves, Bákó megyei férfi, akit kihallgattak a iaşi-i rendőrségen.

Az AUR felvonulását nem engedélyezték a hatóságok. Az eseményen a párt mintegy 800 szimpatizánsa vett részt, dacolva a megyei vészhelyzeti bizottságnak azzal a döntésével, hogy a magas fertőzöttségi ráta miatt a városban tilos 100 főnél nagyobb részvételű nyilvános rendezvényeket tartani.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ha látja Molnár Beátát, hívja a ...
Felerősödött a munkaerő-ingadozás, ...
Háborús sebek és történelmi helyek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ