Lemondott Oltean Csongor bukaresti ifjúsági államtitkár, mert ittas vezetésen érték
Vissza

Lemondott Oltean Csongor bukaresti ifjúsági államtitkár, mert ittas vezetésen érték

Lemondott a bukaresti ifjúsági és sportminisztériumban betöltött államtitkári tisztségéről a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által jelölt Oltean Csongor, miután péntek hajnalban ittas vezetésen érte tetten a rendőrség Sepsiszentgyörgyön.

Ezt Kelemen Hunor kormányfőhelyettes, az RMDSZ elnöke jelentette be a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy a tisztségviselő lemondását elfogadta és továbbította a miniszterelnöknek.

"Oltean Csongor tette elfogadhatatlan, ezért ő vállalta a következményeket. Az esetet a továbbiakban nem kommentáljuk" - írta közösségi oldalán az RMDSZ elnöke. A lemondó tisztségviselő a Facebook-oldalán elismerte: nincs mentség tettére, az ittas vezetés pedig összeegyeztethetetlen közszereplői minőségével. Oltean Csongor hozzátette: nem szeretne rossz üzenetet továbbítani a fiatalok felé, ezért első dolga volt, hogy beadja lemondását az államtitkári tisztségről. A média úgy tudja, a rendőrség bűnvádi eljárást kezdeményezett ellene.

Oltean Csongort február 24-én nevezte ki ifjúsági államtitkárrá Florin Citu miniszterelnök. A 32 éves háromszéki politikus 2017 óta tölti be az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági ernyőszervezet, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöki tisztségét.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ