Lemondott Doina Pană víz- és erdőügyi miniszter
Vissza

Lemondott Doina Pană víz- és erdőügyi miniszter

Egészségügyi okokra hivatkozva lemondott ma tisztségéről Doina Pană, a víz- és erdőügyi tárca vezetője – tájékoztat közleményében a minisztérium.

Doina Pană 2017. június 29-én vette át a víz- és erdőügyi tárca vezetését. Korábban, a harmadik Ponta-kormány idején, 2014 márciusa és decembere között már ellátta ezt a feladatot.

Pană 2016 decembere óta Beszterce-Naszód megye szociáldemokrata parlamenti képviselője, a parlamenti környezetvédelmi szakbizottság alelnöke.

A bejelentést követően Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke méltatta a tárcavezető munkáját, külön kiemelte Pană miniszterasszonynak az erdőirtások megakadályozásának területén kifejtett tevékenységét.

Doina Pană egy ideje egészségügyi gondokkal küszködik, és nagy erőfeszítésébe került év végéig tisztségben maradni, hogy lezárják az állami költségvetés tervezetét. 

A párt végrehajtó bizottsága a napokban fog dönteni utódjáról, de mivel a párt elnöke kilátásba helyezte a kormányátalakítást, megtörténhet, hogy az említett tárcát összevonják a környezetvédelmi minisztériummal - mondta Niculae Bădălău, a PSD ügyvezető elnöke. 'Ha jól értettem, karcsúbb kormányt akarnak, kevesebb minisztériummal. Megtörténhet, hogy ez a tárca a környezetvédelmi minisztériumhoz kerül' - tette hozzá az ügyvezető elnök. 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sürgősségi rendelettel módosították az ...
Ismét kihallgatják Liviu Dragneát a ...
Jogi precedens: megsemmisítették a Şova ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3