Lélekcsönd – miskolci vendégjáték Kolozsváron
Vissza

Lélekcsönd – miskolci vendégjáték Kolozsváron

A Demény Péter verseiből szerkesztett Lélekcsönd című esttel vendégszerepel Kolozsváron Salat Lehel színész és Márkos Albert csellóművész. Június 22-én, csütörtökön két alkalommal, 18 és 20:30 órától látható a Miskolci Nemzeti Színházban készült előadás a kolozsvári színház nagyszínpadra épített stúdióterében.

Az alkotók, Demény Péter kolozsvári születésű költő, író, szerkesztő, Márkos Albert, csellista, több film és színházi előadás zeneszerzője, aki improvizatív, kortárs, alkalmazott és kísérleti zenével foglalkozik, valamint Salat Lehel, a Miskolci Nemzeti Színház színésze, aki évtizedekig Kolozsvárott élt, játszott, tanított, így vallanak az előadásról: „alázat, elengedés, szerelem, Isten, elmúlás, csönd. A lélek sanzonjai. Szómozduló csellósikolyok. Van valami, ami összeköthet nemcsak három embert, hanem jóval többünket. Leginkább talán azokat, akik a mélyben is énekelnek.

Utazások mások felé, váltások és változások életterek és életek között, melyből mindenkinek csak egy van, mégis többet él meg és többről álmodik. Jó lesz ezen este elmerülni Lélekcsönd(ünk)ben.”

A második előadás után Salat Lehellel, Demény Péterrel és Márkos Alberttel Dimény Áron színész beszélget. 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Futószalagon osztották a pénzt a ...
Sporthírek röviden a nagyvilágból
CNCD: nem diszkriminált a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ