Lehűlés, szél és csapadék – sárga figyelmeztetés 16 megyében
Vissza

Lehűlés, szél és csapadék – sárga figyelmeztetés 16 megyében

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kedden sárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ország tizenhat megyéjére zivatarok és szélvihar miatt. A meteorológusok ugyanakkor arról is tájékoztattak, hogy szerdától rossz idő várható, heves esőzésekkel és erős széllel.

A sárga figyelmeztetés kedden 13 órától szerdán 10 óráig érvényes Máramaros, Beszterce-Naszód, Hargita, Maros, Brassó, Kovászna, Prahova, Buzău, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași, Bákó, Vaslui, Vrancea és Galac megyékre. A tizenhat megyében zivatarok, felhőszakadások várhatók, amelyeket villámlás és helyenként jégeső kísér, a szél viharos erejűvé fokozódik. A lehulló csapadékmennyiség meghaladja a 20–25 liter/négyzetmétert, elszórtan az 50–60 liter/négyzetmétert is.

Szerdán 10 és 23 óra között ugyanakkor esőzésekre kell készülni a Keleti-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban, Erdély déli és keleti tájain, valamint Olténia és Munténia északi vidékein. A lehulló csapadékmennyiség meghaladja a 20 liter/négyzetmétert, elszórtan az 40–50 liter/négyzetmétert is. Megerősödik a szél, a széllökések sebessége eléri a 45–55 kilométer/órát.

Az idő fokozatosan lehűl a déli, dél-keleti és középső tájakon.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Úzvölgyi katonatemető - Több százan ...
Lakatos Mónikát Womex életműdíjjal ...
Fődíj Horvát Lili filmjének Chicagóban

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ