Lehűlés és csapadék várható
Vissza

Lehűlés és csapadék várható

Országszerte lehűl az idő, és csapadékra is számítani kell, főleg a déli régiókban – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Az előrejelzés szerint november 20-án 18 órától november 23-án 10 óráig időszakos esőzések várhatók, főleg az ország déli felében, ahol a lehulló csapadékmennyiség meghaladhatja a 20-25 litert négyzetméterenként. Olténia hegyvidékein elszórtan akár 40-60 liter is eshet négyzetméterenként.

Fokozatosan lehűl a hőmérséklet. Pénteken, november 22-én és szombaton, november 23-án az ország keleti régióiban hidegebb lesz a november végi időszakra jellemző sokévi átlagnál. Hegyvidéken, főleg 1500 méter fölött havazásra is számítani kell. Moldvában, Erdély délkeleti részében és Munténia dombvidékén a vegyes csapadék miatt talajmenti jégképződés valószínű.

A Keleti- és a Déli-Kárpátokban felerősödik a szél, akár 70-80 kilométeres óránkénti sebességgel is fújhat havazás közben. A dombvidéken is meglehetősen erős, 45-55 kilométeres óránkénti sebességű légmozgás várható.

Bukarestben borús, időnként esős időre kell számítani, a csapadékmennyiség elérheti a 15-25 litert négyzetméterenként, és a szél is felerősödik.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Cannes – Jövő héten közzéteszik ...
Valovits László hetvenöt éves ...
Ami megengedett, és ami továbbra sem ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ