Lehűl az időjárás, fagy várható
Vissza

Lehűl az időjárás, fagy várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) által ma kiadott tájékoztatást szerint fokozatosan lehűl az idő, hétfő reggelig eső, havaseső, havazás várható. Erdélyben negatív hőmérsékletekre lehet számítani.

A meteorológusok szerint szombaton 18 órától hétfőn 10 óráig megerősödik a szél, erőteljes lesz a lehűlés és vegyes csapadék várható.

A szél időnként megerősödik a hegyekben, Moldva és a Bánság déli tájain, Dobrudzsában, Munténiában és Olténia nagy részén, a széllökések sebessége eléri az 50–70 kilométer/órát. Szombatról vasárnapra virradóra és a hét utolsó napjának első felében délen és dél-nyugaton várható csapadék.

A hőmérsékleti értékek hirtelen nagyot esnek, az ilyenkor megszokottnál hidegebb lesz. Vasárnapról hétfőre virradóra többnyire negatív hőmérsékleti értékek lesznek és hóharmat képződik, Erdély keleti részén pedig fagy várható.

Péntekről szombatra virradóra a Dél-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban megerősödik a szél, a széllökések sebessége eléri a 70–100 kilométer/órát. A dél-keleti részen valamivel enyhébb lesz a szél.

A hét elején is hideg lesz, főként az éjszakai és a reggeli órákban, helyenként pedig hóharmat is előfordulhat.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kudarc részsikerekkel
Online koncert és előadás a magyar ...
Fejetlenség az oltási platformon, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ