Lehet nevezni a TIFF ösztöndíjpályázatára
Vissza

Lehet nevezni a TIFF ösztöndíjpályázatára

Negyedik alkalommal hirdeti meg a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) az Alex. Leo Șerban Ösztöndíjat, a pályázatra 35 év alatti filmkritikusok mellett rendezők és forgatókönyvírók jelentkezését is várják a szervezők. A 2500 euró értékű ösztöndíjpályázat célja a szólásszabadság, a professzionizmus és az intellektuális szigor népszerűsítése.

Az ösztöndíj az elmúlt két évtized legjelentősebb román filmkritikusának, Alex. Leo Șerbannak állít emléket, először 2012-ben adták át a filmes seregszemlén. Az előző kiírásokra csak fiatal újságíróknak és filmkritikusok jelentkezhettek, de 2018-ban rendezők és forgatókönyírók is pályázhatnak.

Jelentkezni március 12-ig lehet, online, a http://bit.ly/2BzY08A weboldalon található formanyomtatvány kitöltésével. A nevezéshez szükséges: önéletrajz, motivációs levél, egy folyamatban levő projekt leírása. A pályázó nem lehet 35 évnél idősebb.

A nyertes kritikus vagy filmes a 17. TIFF-en veheti át a 2500 euró értékű ösztöndíjat, az anyagi támogatás mellett a TIFF speciális programjain keresztül segíteni fogja az ösztöndíjast projektje megvalósításában.

Új különdíjat is hirdet idén a TIFF, egy fiatal román színészt honorál a fesztivál. A filmes seregszemle szervezői által kijelölt bizottság fogja olyan 35 év alatti, román színészek teljesítményét vizsgálni, akik jelentős sikereket értek el 2017-ben bemutatott nagyjáték- vagy rövidfilmekben. A díjra javasoltak listáját hamarosan közzéteszik a TIFF weboldalán. Az 1000 euró értékű elismerést a TIFF zárógáláján adják át.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sürgősségi rendelettel módosították az ...
Ismét kihallgatják Liviu Dragneát a ...
Jogi precedens: megsemmisítették a Şova ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3