Lehet jelentkezni hangmester-képzésre a Sapientián
Vissza

Lehet jelentkezni hangmester-képzésre a Sapientián

Immár negyedik alkalommal szervez felvételit amagyar nyelvű akkreditált hangmester felnőttképzésre a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara, amelyre 15 helyet hirdetne. Idén február 8-áig várják az iratkozókat a hiánypótló jellegű képzésen.

Szakmáját jól végző, komoly elméleti felkészültséggel és gyakorlati tapasztalattal rendelkező hangmesterekre és hangtechnikusokra minden rádió- és tévéműsor közvetítésekor, zenei stúdiófelvétel elkészítésekor, zenei fesztivál és más esemény hangosításakor, valamint filmalkotás megvalósításakor szükség van. Ilyenformán hiánypótló a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara által elindított magyar nyelvű hangmester felnőttképzés, amely rendszerezett körülmények között zajlik, és a munkaerőpiac elvárásai alapján felépített tantervet követ. A havonta két hétvégén tömbösítve megszervezett órákon a jelentkezők számára lehetővé válik a lejújabb generációs hangtechnikai eszközök, berendezések használata, hangfelvételi folyamatok megismerése, koncert- és eseményhangosító berendezések telepítése, üzembe helyezése és rendszerré alakítása, illetve más hangrögzítéssel és hangutómunkával kapcsolatos folyamatok elvégzése. A gyakorlati oktatásnak köszönhetően a Sapientia hangmesterisei már a képzés alatt koncerteken, fesztiválokon hangtechnikusként segítenek oktatóik felügyelete mellett, ráadásul a képzés ideje alatt magyarországi és erdélyi szakemberekkel ismerkedhetnek meg, kapcsolataikat és tapasztalataikat gyarapítva.

A két féléves képzésre 15 tandíjas helyet hirdet a Sapientia a 2019-es évben, és február 8-áig lehet jelentkezni, minden hétköznap 9-16 óra között a Kolozsvári Kar épületében (Tordai út 4. szám). A hangmesterire bárki beiratkozhat, aki elvégezte a középiskolát, érettségi oklevél nélkül is lehet jelentkezni. A felvételi vizsga egy motivációs beszélgetés, amelyet a jelentkezés lejártát követő hétfőn szerveznek. A képzéssel kapcsolatos részletek, a beiratkozáshoz szükséges iratok listája a kv.sapientia.ro honlapon a Felvételizőknek szóló menüsor Hangmester felnőttképzés pontjánál is megtekinthetőek, érdeklődni az office@kv.sapientia.ro és a contact@aaronfazakas.com e-mail-címeken lehet.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden
A kormány a mandátumát kockáztatva akar ...
Mintagyűjtemény Kalotaszegről

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ