Légy divatos. Olvass. Pisztácia42 – könyvesblog a Szabadságon
Vissza

Légy divatos. Olvass. Pisztácia42 – könyvesblog a Szabadságon

Nagy „öreg”, vicces költő, tiniszerző: ilyenekről olvashattok pisztácia42 néven induló új blogunkban. Felszolgáljuk nektek azokat a könyveket, amelyek valamiért nekünk tetszettek – vagy esetleg éppen nagyon nem tetszettek (azért reméljük, hogy ilyenből nem lesz sok).

Kötelezően szubjektív ajánlókat kínálunk, könnyed olvasnivalót és szépirodalmat is, ami éppen valamiért terítéken van nálunk. Biztos ti is átéltétek: van az a könyv, ami annyira jó élmény volt, hogy elmondanánk másoknak is, mit szerettünk benne és miért kellene másnak is elolvasnia. Egy kicsit azért is terítettük meg ezt a svédasztalt, mert néha mi magunk sem tudjuk, éppen melyik legyen a következő olvasnivaló, olyankor hasznos egy kis könyvmustra. Írnak itt újságírók, tanárok, tinédzserek, férfiak és nők, akik egyaránt olvasnak díjazott szerzőket, kortársakat és klasszikusokat, gyermekkönyvet és felnőtt irodalmat – reméljük, sikerül nagyon változatosnak lennünk.

Persze azt is tudjuk, hogy lett légyen akármilyen remekmű, ugyanaz a könyv minden olvasónak másképpen fog tetszeni, hiszen szerencsére nagyon sokfélék vagyunk és lelkünkben-elménkben őrzött saját élettörténeteink ezreivel nyitunk fel egy kötetet, élünk meg egy „idegen” történetet. Éppen ezért, hogy ne legyetek kénytelenek csak nekünk hinni, lehetőség szerint kóstolót is kínálunk, beleolvashattok a könyvekbe, így kicsit jobban megérezhetitek, hogy szívesen elolvasnátok-e.

Ugyanakkor kíváncsian várjuk hozzászólásaitokat, írjátok meg, hogy a megénekelt könyv nektek miért tetszett (vagy nem tetszett), esetleg milyen hasonlót olvastatok, vagy milyen könyvet olvastatok attól a szerzőtől, ami nektek ugyanúgy vagy még jobban tetszett. Megkeressük és megosztjuk veletek azt is, hogy melyik (elsősorban erdélyi) könyvtárban találhattok rá az adott könyvre, de arra is van már példa, hogy egy kattintással jogtisztán interneten elolvasható a kötet.

Hogy miért lettünk pisztácia? És miért pont 42? Szerintem nagyon sokan már rájöttetek, de ha mégsem, kukkantsatok be ide: pisztacia42.wordpress.com. Akivel találkozhattok: Bartis Attila, Varró Dániel, Oravecz Imre, Czire Hanga Debóra, Silingi Terézia. Eddig írtunk már egy Varró Dani-verses mókás gyerekkötetről, amit letölthettek és nyomtatás után színezhettek is, egy nagymama olvasmányos családregényéről, valóságosan szépen megírt és nagyon aktuális szépirodalmi kötetről, évszázadokat felölelő családtörténetről Európától az Újvilágon át a kommunizmusig és vissza, de még a legeslegfrissebb kolozsvári tiniszerző könyvét is „megírtuk” nektek – a könyvekből részleteket is tálalunk, sőt van amit egészében elolvashattok. Akkor tehát: „Légy divatos. Olvass.”


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Korunk kulcs Deréky Pál ...
Aranytájoló, ötvenkettedszer
Szombaton nyit a kolozsvári Andrenalin ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ