Leginkább drágult: a villamosenergia, a földgáz és az étolaj
Vissza

Leginkább drágult: a villamosenergia, a földgáz és az étolaj

Az elektromos energia, a földgáz és az étolaj drágult a legnagyobb mértékben az elmúlt egy évben az Országos Statisztikai Hivatal pénteken közölt adatai szerint.
2020 augusztusa és 2021 augusztusa között az elektromos energia ára 24,65, a földgázé 20,55, míg az étolajé 21,27 százalékkal drágult. A burgonya ára viszont jelentősen, 31,33 százalékkal csökkent. Az élelmiszerek közül az étolajon kívül a juhsajt drágult a legnagyobb mértékben, 6,53 százalékkal az elmúlt egy évben. A friss hal ára 6,15 százalékkal emelkedett. A burgonya mellett olcsóbbak lettek a friss gyümölcsök is, 2,51 százalékkal, illetve a déli gyümölcsök, 1,13 százalékkal.

A nem élelmiszerek közül az elektromos áram és földgáz mellett az üzemanyagok drágultak a legjelentősebben, 14,11 százalékkal. Csupán a hőenergia ára csökkent valamelyest, 0,21 százalékkal. A szolgáltatások közül a postai kézbesítések drágultak a leginkább, 5,53 százalékkal. A víz-, a csatornázási és a köztisztaság díj 5,16 százalékkal, más ipari szolgáltatások díja 4,52 százalékkal nőtt.

A statisztikai intézet pénteki adatai szerint a júliusi 5 százalékos éves inflációs ráta 5,3 százalékosra nőtt augusztusra. A legnagyobb mértékben a nem élelmiszer termékek drágultak, 7,92 százalékkal. Az élelmiszerek ára 2,7 százalékkal, a szolgáltatások díja 2,97 százalékkal nőtt júliushoz képest.

EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • A bili esete a Hóstáttal
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre