Leállt a kórház oxigénellátó rendszere, hárman meghaltak (FRISSÍTVE)
Vissza

Leállt a kórház oxigénellátó rendszere, hárman meghaltak (FRISSÍTVE)

Műszaki hiba miatt ma reggel leállt a Târgu Cărbuneşti-i kórház oxigénellátó rendszere, ezért a páciensek egy részét mentőautókkal más kórházakba szállítják - közölte a Gorj megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője.

Florin Chisim tájékoztatása szerint vörös jelzésű akcióterv lépett hatályba, a kórház segítséget kért az oxigénellátó rendszerrel rendelkező környező egészségügyi intézményektől. Támogatást várnak a szomszédos megyéktől is - tette hozzá a szóvivő.

A Târgu Cărbuneşti-i kórház intenzív osztályán 15 koronavírusos beteget ápolnak. Az oxigénellátó rendszer meghibásodásának oka egyelőre ismeretlen.

Florin Chisim tájékoztatása szerint a DSP szakemberei naponta ellenőrzik a megye kórházainak intenzív osztályát. A Târgu Cărbuneşti-i kórháznál péntek reggel 7-kor jártak. Ekkor értesültek arról, hogy akadozik az egészségügyi intézmény oxigénellátó rendszere, de a személyzet dolgozik a hiba elhárításán.

A DSP igazgatója 7 óra 11 perckor értesítette az esetről a Gorj megyei ISU főfelügyelőjét. A katasztrófavédelem bevetési egységeit ezután riasztották, és tájékoztatták a kórháznál történtekről a bukaresti illetékeseket is - számolt be a katasztrófavédelem szóvivője.

A hatóságok közlése szerint egy harmadik beteg is életét vesztette.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iskolai Covid-tesztek „kilóra” ...
Továbbra is sok a fiatal munkanélküli
Bepereli Romániát az EB: nem korlátozta ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ