Augustin Lazăr: A protokollum álprobléma
Vissza

Augustin Lazăr: A protokollum álprobléma

A protokollumok ügye álprobléma, amelynek az a célja, hogy bizonytalanságot keltsen a legfőbb ügyészségen és manipulálja a közvéleményt - jelentette ki vasárnap este a Digi 24 műsorában Augustin Lazăr legfőbb ügyész.

„Ez nem más, mint egy újabb támadás a legfőbb ügyészség ellen. Az igazságügyi miniszterrel baráti viszonyban voltunk, nem tűnt úgy, hogy bármi zavarná. Azt hiszem, hogy ő éppen úgy meglepődött, mint én, hogy valakinek eszébe jutott, hogy ezzel az álproblémával bizonytalanságot okozzon a legfőbb ügyészségen és manipulálja a közvéleményt ezzel az állítólag most felfedezett protokollummal, amit a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) kötött a legfőbb ügyészséggel. De vajon ki fedezte fel ezt a megállapodást? Egy olyan személy, akinek felelnie kell tetteiért egy bűnügyben. Mond önöknek valamit ez a dolog? Szerintem nagyon is releváns” - hangoztatta Lazăr utalva arra, hogy a megállapodást Darius Valcov, a miniszterelnök tanácsadója hozta nyilvánosságra, aki ellen két korrupciós ügyben is vizsgálódnak a DNA ügyészei, és akit most azzal is megvádoltak, hogy a SRI és az ügyészség közötti protokollum felfedésével államtitkokat adott ki.

Lazăr főügyész szerint a témát a média fújja fel, és az igazságügyi minisztérium, úgy tűnik, engedi magát félrevezetni. Hangsúlyozta: a legfőbb ügyészség az alkotmány és a törvények alapján fejti ki tevékenységét, a protokollumok csak az irányelveket, a munkamódszert szabják meg.

„Szeretnék biztosítani mindenkit, hogy az ügyészségen nem semmiházi naplopók, hanem egyetemet végzett, jól képzett szakemberek dolgoznak, akiket nem egykönnyen lehet befolyásolni, akik nagyon is otthonosan mozognak a szakmájukban, és továbbra is végzik kötelességüket, megvédik a közrendet, az emberi szabadságokat és jogokat, és képviselik az általános társadalmi érdeket” - szögezte le a legfőbb ügyész.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter szombaton közölte, hogy kezdeményezi Augustin Lazăr legfőbb ügyész menedzseri tevékenységének kiértékelését.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Elindul Barcelona polgármesteri ...
Tokióban mutatják be először Pálfi ...
Mobilalkalmazással segítik a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ