Augustin Lazăr: A protokollum álprobléma
Vissza

Augustin Lazăr: A protokollum álprobléma

A protokollumok ügye álprobléma, amelynek az a célja, hogy bizonytalanságot keltsen a legfőbb ügyészségen és manipulálja a közvéleményt - jelentette ki vasárnap este a Digi 24 műsorában Augustin Lazăr legfőbb ügyész.

„Ez nem más, mint egy újabb támadás a legfőbb ügyészség ellen. Az igazságügyi miniszterrel baráti viszonyban voltunk, nem tűnt úgy, hogy bármi zavarná. Azt hiszem, hogy ő éppen úgy meglepődött, mint én, hogy valakinek eszébe jutott, hogy ezzel az álproblémával bizonytalanságot okozzon a legfőbb ügyészségen és manipulálja a közvéleményt ezzel az állítólag most felfedezett protokollummal, amit a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) kötött a legfőbb ügyészséggel. De vajon ki fedezte fel ezt a megállapodást? Egy olyan személy, akinek felelnie kell tetteiért egy bűnügyben. Mond önöknek valamit ez a dolog? Szerintem nagyon is releváns” - hangoztatta Lazăr utalva arra, hogy a megállapodást Darius Valcov, a miniszterelnök tanácsadója hozta nyilvánosságra, aki ellen két korrupciós ügyben is vizsgálódnak a DNA ügyészei, és akit most azzal is megvádoltak, hogy a SRI és az ügyészség közötti protokollum felfedésével államtitkokat adott ki.

Lazăr főügyész szerint a témát a média fújja fel, és az igazságügyi minisztérium, úgy tűnik, engedi magát félrevezetni. Hangsúlyozta: a legfőbb ügyészség az alkotmány és a törvények alapján fejti ki tevékenységét, a protokollumok csak az irányelveket, a munkamódszert szabják meg.

„Szeretnék biztosítani mindenkit, hogy az ügyészségen nem semmiházi naplopók, hanem egyetemet végzett, jól képzett szakemberek dolgoznak, akiket nem egykönnyen lehet befolyásolni, akik nagyon is otthonosan mozognak a szakmájukban, és továbbra is végzik kötelességüket, megvédik a közrendet, az emberi szabadságokat és jogokat, és képviselik az általános társadalmi érdeket” - szögezte le a legfőbb ügyész.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter szombaton közölte, hogy kezdeményezi Augustin Lazăr legfőbb ügyész menedzseri tevékenységének kiértékelését.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Köröstárkányon az 1919-es román ...
A Kreml nem nevezi meg a ...
Polgár Zsuzsa ötvenéves

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ