Látogatóban Mátyás királynál a Korzóval
Vissza

Látogatóban Mátyás királynál a Korzóval

Délután az idő is barátságosan naposra derült, és kedvezett a játéknak, amellyel a Korzo Egyesület várta az Ünnepi Könyvhétre ellátogató, vállalkozó kedvű felnőtteket és gyerekeket.

Meg is telt a Gyereksátor, ahol a kisebbek kevés útmutatással és segítséggel varjú-ujjbábot készíthettek papírból: a tetszés szerint kiszínezett varjú jó „kísérőnek” is bizonyult a társasjátékhoz, amelyre szintén több gyermek összeült. Janka javaslatára pedig kirakták az asztalra az összes útkártyát, hogy minél hosszabb úton jussanak el Mátyás király elé, minél többet „párbajozhassanak”, és ezáltal hosszabban tartson a játék.

A Korzo Egyesület által tervezett, Mátyásos: Útban a királyhoz elnevezésű társasjáték szórakoztató és oktató módon ismertet meg Mátyás király korával, a népszerű uralkodóval, a reneszánszkori mindennapi élettel. Ez is volt a célja a játék kigondolásával az egyesület tagjainak, Barazsuly Viktória Adriennek és Újvári Dorottyának. A klasszikus dobókockás, lépegetős társasjáték kártyái vidámak, színesek, a tetszetős illusztrációkat Hatházi Rebeka készítette. A játékidő az út kalandosságától függően egy-két órát is eltarthat. A társasjátékot Mátyás király születésének 576. évfordulóján, a kolozsvári Mátyás napokon mutatták be, de játszani lehett a műemléki világnapon szervezett programon is.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Választás másként a járványban
Koronavírus – 1438 új fertőzött, ...
Választás - Ezer lejig terjedő ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ