Lassan épül a Szászsebes–Torda autópálya
Vissza

Lassan épül a Szászsebes–Torda autópálya

Videokamerákkal és dró­nokkal próbálja a közlekedési miniszter jobban szem előtt tartani az autópályát építő cégeket, hogy gyorsabban haladjanak a munkálatokkal. Răzvan Cuc tárcavezető Nagyenyeden jelentette be az intézkedést, miután szemlére vette a Szász¬sebes–Torda autópályát, és elégedetlenül tapasztalta, hogy annak 1-es számú szakaszán nem úgy haladnak a munkálatok, ahogyan tervezték.

A tárcavezető azzal fenyegetőzött, hogy szerződéseket fognak bontani, ahol az építkezéssel nem haladnak a tervezett ütemben. A tárcavezető szerint a minisztérium hamarosan közbeszerzési pályázaton fogja meghirdetni az építőtelepek bekamerázását, és térfigyelő kamerákkal vagy drónokkal fogják nyomon követni a munkálatokat, hogy azonnal szerezzenek tudomást a késésekről és a lakosságot is tájékoztathassák ezekről.

Azt ígérte, hogy a hatóságok minden tőlük telhetőt megtesznek a munkálatok felgyorsításáért. A miniszter a késlekedések fő okaként nevezte meg, hogy a vállalkozók nem mozgósítanak megfelelő munkakapacitást ahhoz képest, hogy mekkora volumenű munkát kell elvégezzenek a szerződésben vállalt határidőn belül. „Meddig és miért tűrjünk még? Habozás nélkül ugyanúgy fogok eljárni, mint Bákóban, ahol felbontottuk a szerződést a kivitelezővel. Várom a cégek rangsorát is, lássuk, melyek akarják, hogy Romániának legyen infrastruktúrája, és komolyan dolgoznak olyan körülmények között, hogy az állam idejében fizet” – mondta a miniszter. Kilátásba helyezte, hogy ő és a minisztériumi alkalmazottak hetente fogják látogatni a különböző nagyberuházások építőtelepeit. A 70 kilométer hosszú Szászsebes–Torda autópálya 1-es szakaszának 17 kilométerét az SC Impresa Pizzarotti és az SC SpA – SC Pomponio SRL alkotta konzorcium építi.

(Borítókép: Kifakadt a közlekedési miniszter a csigalassú autópálya-építés miatt, fotó: Rohonyi D. Iván)


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Paul McCartney musicalt ír egy ...
A világ tetején
A köztes lét földjén

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ