Kukába szorult medvebocsot szabadítottak ki a csendőrök Tusnádfürdőn
Ro-Alert: medve a sepsiszentgyörgyi strand közelében (is)
Ro-Alert: medve a sepsiszentgyörgyi strand közelében (is)
Vissza

Kukába szorult medvebocsot szabadítottak ki a csendőrök Tusnádfürdőn

A Hargita megyei csendőrök szabadítottak ki ma reggel egy medvebocsot, aki beszorult egy kukába a tusnádfürdői vasúti állomás közelében. Ugyancsak ma a sepsiszentgyörgyieket a Ro-Alert rendszeren keresztül küldött sms-ben figyelmeztették arról, hogy medve bolyong a helyi sajtó közelében.

A Hargita megyei csendőrség tájékoztatása szerint szerda reggel egy férfi jelentette, hogy a tusnádfürdői vasúti állomás közelében, az egyik kukába beszorult egy medvebocs. A csendőrök megállapították, hogy a kukából valóban egy medve hangja hallatszik, ám ott volt a közelben az anyamedve is. A csendőrök így előbb a nagyvadat távolították el a helyszínről, amely ennek ellenére próbált visszatérni, így újra el kellett üldözni. A csendőröknek végül sikerült kiszabadítaniuk a bocsot, aki az anyamedvével együtt szaladt el az erdő irányába.

Az akció nagyjából egy órát tartott, a küldetés pedig incidensek nélkül zárult.

Ugyancsak ma reggel a Ro-Alert rendszerrel figyelmeztették a sepsiszentgyörgyieket: medvét láttak a városi strand közelében.

„Figyelem! Medvét láttak az Oltmező utca közelében! Kerüljék el a környéket! A Kovászna Megyei Mihai Viteazul Katasztrófavédelmi Felügyelőség” – állt a figyelmeztetésben.

A Kovászna megyei csendőrök is közölték, hogy a városi strand közelében szerdára virradóra medvét láttak. „A Kovászna megyei csendőrség rögtön a helyszínre irányította csapatát, hogy elkerüljék a medve és az emberek találkozását, értesítette a környezetvédelmi őrséget, valamint a vadásztársaságot az állat elkábítása, majd a természetbe való visszajuttatása érdekében. Amikor meglátta a csendőrautót, a medve visszahúzódott természetes élőhelyére. A csendőrök továbbra is megfigyelés alatt tartják a környéket, és készek beavatkozni, ha a nagyvad újra felbukkanna” – tájékoztatott a csendőrség.

EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: Visszatért Lacina Traore
Színpadi élmény önkéntes hatvanasoknak!
Hét kisgólya nőtt fel egy Suceava ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Sétatér Untold után egy héttel
  • Egy DJ-nyi Kolozsvár
  • Szállj, útlevél, szólj, útlevél...
  • Mozgalmat indított Erdélyben a ...
  • Japántól, útravalóul