Koronavírus: Változás a Wizz Air és a Blue Air menetrendjében
Vissza

Koronavírus: Változás a Wizz Air és a Blue Air menetrendjében

A Wizz Air nem szünetelteti, de ritkítja olaszországi járatainak számát március 11. és április 2. között, ebben az időszakban 60 százalékkal csökken a légitársaság teljes olaszországi kapacitása. A változtatást a koronavírus miatti keresletcsökkenéssel indokolta a légitársaság.

Az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat legkésőbb az indulás előtt 14 nappal tájékoztatják, és igyekeznek alternatív útvonalon eljuttatni őket úticéljukba a lehető leghamarabbi időpontban. A jegyüket a wizzair.com honlapon és a légitársaság mobilalkalmazásában megvásárló utasok e-mailes értesítést kapnak, amelyben választhatnak a viteldíj teljes összegének visszatérítése vagy 120 százalékának WIZZ számlára való jóváírása között – áll a közleményben.

A módosított menetrend szerint Milánóba az eddigi 7 helyett heti két járat közlekedik, Bolognába három helyett heti egy, Bariba kettő helyett egy, Rómába négy helyett egy és Trevisóba kettő helyett egy járat közlekedik.

A kolozsvári reptér a hatóságok előírásainak megfelelően minden szükséges óvintézkedést bevezetett a koronavírus terjedésének megakadályozására. Mindeddig egyetlen olyan személy sem érkezett a kolozsvári reptérre, akin a fertőzés jelei mutatkoztak volna – áll a reptét pénteki közleményében.

Ugyancsak pénteken a Blue Air légitársaság is bejelentette, hogy aki a február 27. – március 15. időszakra bolognai, firenzei, milánói vagy torinói repülőjegyet váltott, ingyen megváltoztathatja az utazás időpontját.

A kedvezmény azokra érvényes, akik 2020. február 27-e előtt váltották meg repülőjegyüket. Az utasoknak csak az árkülönbözetet kell állniuk,  amennyiben az új repülőjegy drágább lenne - közölte a légitársaság. Akik szeretnék megváltoztatni az utazás időpontját, legalább négy órával a repülő indulás alatt meg kell ezt tenniük.

A közlemény kitér arra is, hogy mostanáig a Blue Air egyetlen járatát sem törölték a koronavírus-járvány miatt.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Krajova–CFR 1907: mindenképpen ...
Önkormányzati támogatás kultúrára és ...
Egyelőre nem szabadulhat a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ