Koronavírus-oltás raktár lesz a kolozsvári katonakórház
Vissza

Koronavírus-oltás raktár lesz a kolozsvári katonakórház

Országba érkezését követően hat regionális központban fogják raktározni Romániában a koronavírus elleni oltást, a kolozsvári katonakórház is egyike ezeknek. A védelmi minisztérium fogja biztosítani az oltóanyag készlet légi és földi szállítását annak országba érkezésekor és továbbításakor az oltásközpontokba Románia egész területén, nyilatkozta Nicolae Ciucă védelmi miniszter.

„A védelmi minisztériumnak is fontos szerepe lesz országos koronavírus elleni oltáskampányban, és speciális struktúrája révén biztosítja, a szükséges logisztikai feltételeket országos szinten. A légi és földi szállításban nyújtott támogatáson kívül a katonaság emberi erőforrás tekintetében is segíteni fogja a védőoltásért felelős csapatokat” – írta Facebook-bejegyzésében a védelmi miniszter.    

Ciucă részt vett a Klaus Iohannis elnökségével zajló koronavírus elleni oltáskampány előkészítését célzó ülésen, a Cotorceni Palotában, amelyen kijelölték a védelmi minisztérium hatáskörét az országos jelentőségű program lebonyolításában. A védelmi miniszter szerint beazonosították a speciális tárolási lehetőségek helyszíneit, a fő raktárnak pedig a Cantacuzino Intézetet jelölték ki, amely biztosítani tudja a -80 Celsius fokos tárolási hőmérsékletet. Regionális központ lesz még Temesváron, Krajován, Brassóban, Jászvásáron és Konstancán is.

A védelmi miniszter szerint az oltási stratégia kidolgozásáért és gyakorlatba ültetéséért felelős intézetek közvetlen együttműködése megalapozhatják az országos küldetés sikerét.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírus – 1059 pozitív ...
„Elindítunk egy folyamatot, amely a ...
Erdélyi származású írók az idei ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ