Koronavírus – Kolozsváron már csak 92-en vannak kórházban
Vissza

Koronavírus – Kolozsváron már csak 92-en vannak kórházban

Hétfői összesítések szerint Kolozs megyében a járvány kezdete óta 542 fertőzöttet vettek nyilvántartásba, ezek közül többen más megyéből kerültek a vírusfertőzötteket fogadó két kolozsvári kórházba.

Mircea Abrudean, Kolozs megye prefektusa optimista a helyzetet illetően: a beutaltak száma csökken, a gyógyultak aránya pedig elérte a 73 százalékot, nyilatkozta hétfőn a sajtónak.

Vasárnap már csak 92 fertőzöttet kezeltek Kolozsváron, a csúcs május 4-én volt, amikor 223-an voltak beutalva a fertőzöttek számára elkülönített osztályokon. A gyógyultak száma 435, közülük 352 Kolozs megyei. 

Sajnos a cegei öregotthon fertőzöttjei közül egy 94 éves idős férfi, aki más betegségekben is szenvedett, vasárnap elhunyt. Az öregotthon 56 lakója közül 40 esetben mutatták ki a vírust, továbbá a személyzet öt tagja is megfertőzódött, valamennyit kórházban kezelnek.

Jelenleg Kolozs megyében 68 személy van intézményes karanténban, 973-an pedig otthoni elkülönítésben. A járvány kezdete óta összesen 24 személy esett a koronavírus-fertőzés áldozatává, közülük 14-en származtak Kolozs megyéből.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Rendkívüli tanácsülés bölcsődeátadásért
Hunyad megye: fura baleset okozta egy ...
Gyorsuló ütemben terjed a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ