Koronavírus - Harminc ország a járványügyi kockázatot jelentő államok listáján
Vissza

Koronavírus - Harminc ország a járványügyi kockázatot jelentő államok listáján

Ismét aktualizálta az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét. A 30 tételes listán szereplő államokból Romániába érkezőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk. Amennyiben igénylik, a nyolcadik napon végezhetnek vírustesztet, és ha ez negatív, már a határátlépést követő 10. napon kiléphetnek a karanténból.

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter pontosított: azok a személyek, akik csak rövid időre, maximum 3 napra jönnek az országba, nem kell karanténba vonulniuk, amennyiben a határátlépést megelőző 48 órában végzett tesztjük negatív.

A CNSU döntése értelmében lekerült a jegyzékről többek között az Amerikai Egyesült Államok, Izrael és a Moldovai Köztársaság is.

A következő országok tartoznak a sárga zónába: Andorra, Vatikán, Csehország, Belgium, Francia Polinézia, Guam, Hollandia, Örményország, Luxemburg, Szlovénia, Franciaország, Gibraltár, Svájc, Liechtenstein, Montenegró, Argentína, Spanyolország, Szlovákia, Nagy-Britannia, Grúzia, Málta, Bahama-szigetek, Costa Rica, Horvátország, Írország, Lengyelország, Bahrein, Észak-Macedónia, Portugália, Puerto Rico. 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

OLVASÓINK FIGYELMÉBE – ÜNNEPI ...
Hamilton nyert, Grosjean rémes ...
Ó, jöjj, Napkelet, Szent Virradat; ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ