Kormányzati pénz a kényszerszabadságból munkába állóknak
Vissza

Kormányzati pénz a kényszerszabadságból munkába állóknak

A kormány támogatni fogja azokat a munkavállalókat, akik a járvány ideje alatt kényszerszabadságon voltak, és most visszatérnek a céghez, ahol eddig dolgoztak - mondta ma Ludovic Orban miniszterelnök, aki a munkáltatók, a szakszervezetek és a kormány háromoldalú országos egyeztető tanácsának ülésén vett részt.

Az összegről még nem született döntés.

A miniszterelnök a foglalkoztatásra vonatkozó aktív intézkedések kapcsán azt mondta, a kormány rendelkezésére álló forrásoktól függően kiutal egy összeget mindazok számára, akik kényszerszabadságuk lejártával folytatják tevékenységüket munkaadójuknál.

Azt is közölte: a kényszerszabadságon levő személyeknek június elsejéig folyósítják az állami támogatást, ezt követően már csak azok lesznek jogosultak erre az összegre, akik olyan területen dolgoznak, ahol továbbra is fennmaradnak a korlátozások: például a szórakoztatóiparban vagy vendéglőkben.

Dolgoznak a munkát kereső személyek támogatásán is, ugyanis a kormány becslései szerint rövidesen 650 – 750 ezerrel fog emelkedni a munkát keresők száma a munkanélküli segélyben részesülők jelenlegi számához képest. Körülbelül 300 ezer munkaszerződést ugyanis felbontottak, és hazajött további 250 – 350 ezer román állampolgár, akik mostanig külföldön dolgoztak. Ez a szám arra készteti a kormányt, hogy aktív intézkedéseket hozzon a foglalkoztatottsági ráta növelése érdekében, mondta Orban.

(Borítókép: Kiss Olivér)


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Visszacsalogatja 30 millió eurós új ...
Sporthírek röviden
VIDEÓINTERJÚ - Mérnöki központot ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ